
Zoete aardappel mini pizza’s
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
2 middelgrote zoete aardappelen
3 el olijfolie
1 el Italiaanse kruiden
½ zakje mini mozzarella (Galbani 150 g)
100 g cherrytomaten
2 el zwarte olijven zonder pit
½ bakje vers basilicum
Bakpapier
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakken van 1 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk dun met olijfolie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Bak ze 15 min. in het midden van de oven.
2 Halveer de mozzarella en cherrytomaten. Verdeel ze met de olijven over de zoete aardappel en bak nog 10 min. in de oven of tot de kaas gesmolten is. Garneer met blaadjes basilicum.
Variatietip!
Ook lekker met dunne reepjes salami of rundercervelaat of tonijn uit blik
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
250 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
21 gram
Meer recepten in de categorie