
Zoete aardappel poffen op BBQ met tijm
Bijgerecht
4 pers.
ca. 25 Min
Ingrediënten
4 zoete aardappelen
4 el olijfolie
1 takje tijm
Extra: Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Boen de zoete aardappelen schoon en prik er een aantal gaatjes in, besprenkel vervolgens met olijfolie. Rits de tijm van de takjes en hak fijn. Verdeel over de aardappelen.
Verpak de aardappelen in aluminiumfolie. Leg de verpakte aardappelen tussen de kolen aan de zijkant van de barbecue.
Keer de aardappelen regelmatig om. Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappelen gepoft en gaar.
Tip
Wist je dat, door met een vork gaatjes te prikken in een aardappel voordat je ze op de bbq legt, deze sneller garen? Omwikkel de aardappelen met aluminiumfolie en pof vervolgens de verpakte aardappelen op de barbecue. Het poffen kan met zowel zoete als ‘normale’ aardappelen.
Meer recepten in de categorie