
Zoete aardappelfrietjes met citroenmayonaise
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 KG Zoete aardappels
2 EL Ui kruid
1/4 Bio+ Citroen
3 EL Zonnebloemolie
2 EL Mayonaise
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden
2. Was de zoete aardappelen en snijd in dunne repen. Rasp de citroen en pers het sap uit.
3. Meng de zoete aardappelfrietjes met de olie. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de zoete-aardappelfrietjes in 20-25 minuten goudbruin en krokant.
4. Meng ondertussen de mayonaise met de citroenrasp, een theelepel van het citroensap en een beetje zwarte peper.
5. Breng de zoete-aardappelfrietjes op smaak met zout en het ui kruid. Serveer met de citroenmayonaise.
Tip: Bak de zoete-aardappelfrietjes in 12-15 minuten op 200 graden in de Airfryer.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
414 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
4 gram