
Zomerse bananensplit met perzik en frambozen
dessert
4 pers.
ca. 10 min
24.24 voor 4 pers.
Ingrediënten
40 gram Amandelen
4 stuks Perziken
3 takjes Munt
4 stuks Bananen
500 gram Griekse yoghurt 10%
1 eetlepel Aardbeienlimonade
125 gram Frambozen
Bereidingswijze
1. Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de amandelen tot ze beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig en pas op dat de amandelen niet verbranden. Dit gebeurt sneller dan je denkt. Draai het vuur uit, hak grof en laat afkoelen.
2. Was de perziken en snijd in vier parten. Draai het vruchtvlees van de pit en gooi de pit weg. Snijd de munt in dunne reepjes. Pel de bananen en halveer ze.
3. Roer de Griekse yoghurt los en roer in een beweging de limonade erdoor. Het geheel hoeft niet volledig gemengd te zijn, het is juist mooi als je nog strepen limonade ziet.
4. Leg de bananenhelften op vier bordjes. Schep hoopjes yoghurt op de banaan en de rest van het bord. Leg hierop de perzikpartjes en de frambozen. Garneer met de munt en de amandelen.
Meer recepten in de categorie