Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerse minestrone

Zomerse minestrone

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram verse spinazie
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 stengels bosuien
  • 1 stuk zoete aardappel
  • 2 stuks groentebouillonblokjes
  • 220 gram tortellini (pasta)
  • 150 gram maïskorrels
  • 1 stuk courgette
Zomerse minestrone product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Dop en snijd de sperziebonen in gelijke stukken. Snijd de bosui in ringen, de bleekselderij in plakjes en de courgette in halve maantjes. Laat het blikje maïs uitlekken en schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de bleekselderij samen met de zoete aardappel, de bosui en de sperziebonen 4 minuten. Voeg 2 liter water en de blokjes bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 10 minuten.
  3. 3. Voeg vervolgens de spinazie en de tortellini toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de soep. Voeg tijdens de laatste 2 minuten van de kooktijd de maïskorrels en de courgette toe.
  4. 4. Verdeel de soep over de borden.
  5. Tip: serveer er vers stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter bij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 424
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 14