
Zomerse minestrone
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
300 gram verse spinazie
4 stengels bleekselderij
4 stengels bosuien
1 stuk zoete aardappel
2 stuks groentebouillonblokjes
220 gram tortellini (pasta)
150 gram maïskorrels
1 stuk courgette
Bereidingswijze
1. Dop en snijd de sperziebonen in gelijke stukken. Snijd de bosui in ringen, de bleekselderij in plakjes en de courgette in halve maantjes. Laat het blikje maïs uitlekken en schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de bleekselderij samen met de zoete aardappel, de bosui en de sperziebonen 4 minuten. Voeg 2 liter water en de blokjes bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 10 minuten.
3. Voeg vervolgens de spinazie en de tortellini toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de soep. Voeg tijdens de laatste 2 minuten van de kooktijd de maïskorrels en de courgette toe.
4. Verdeel de soep over de borden.
Tip: serveer er vers stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter bij.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1783 Kj
Calorieën
424 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie