Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerse stamppot van spinazie en snijbonen met verse worst

Zomerse stamppot van spinazie en snijbonen met verse worst

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 500 gram verse worst
  • 2 eetlepels bak- en braadproduct
  • 300 gram verse spinazie
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 stengels bosuien
  • 800 gram aardappelen kruimig
  • 2 theelepels dragon
Zomerse stamppot van spinazie en snijbonen met verse worst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. 2. Snijd de bosui fijn.
  3. 3. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken, kook deze 18 minuten en voeg tijdens de laatste 6 kookminuten de spinazie en de snijbonen toe. Giet af en stamp met een pureestamper fijn. Schep de crème fraîche, de bosui en de dragon erbij en roer tot een romige stamppot.
  4. 4. Verhit ondertussen 2 eetlepels bak- en braadproduct in een koekenpan en bak de verse worst in 12-14 minuten rondom goudbruin.
  5. 5. Verdeel de zomerse stamppot samen met de verse worst over de borden.
  6. Tip: garneer de stamppot met verkruimelde zachte geitenkaas en fijngehakte pecannoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 711
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 45 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 46 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 16
  • Vezels 11