
Zomerse stamppot van spinazie en snijbonen met verse worst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram snijbonen
500 gram verse worst
2 eetlepels bak- en braadproduct
300 gram verse spinazie
125 ml crème fraîche
4 stengels bosuien
800 gram aardappelen kruimig
2 theelepels dragon
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
2. Snijd de bosui fijn.
3. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken, kook deze 18 minuten en voeg tijdens de laatste 6 kookminuten de spinazie en de snijbonen toe. Giet af en stamp met een pureestamper fijn. Schep de crème fraîche, de bosui en de dragon erbij en roer tot een romige stamppot.
4. Verhit ondertussen 2 eetlepels bak- en braadproduct in een koekenpan en bak de verse worst in 12-14 minuten rondom goudbruin.
5. Verdeel de zomerse stamppot samen met de verse worst over de borden.
Tip: garneer de stamppot met verkruimelde zachte geitenkaas en fijngehakte pecannoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2974 Kj
Calorieën
711 kcal
Vetten
46 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
45 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
28 gram