
Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven
4 pers.
ca. 45 min
Overig
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild, in stukken
zout
versgemalen peper
500 gram (wijn)zuurkool
200-250 ml melk (Melkan)
25 g boter
2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
2 lente-/bosuitjes, in ringen
125 ml crème fraîche (Melkan)
150 g rauwe ham (Serrano, Parma of Coburger)
2 eetl. mosterd
ovenschaal, ingevet
Bereidingswijze
Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten. Kook de zuurkool 15 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal. Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor. Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
545 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
49 gram
Eiwitten
17 gram