Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild, in stukken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 gram (wijn)zuurkool
  • 200-250 ml melk (Melkan)
  • 25 g boter
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 125 ml crème fraîche (Melkan)
  • 150 g rauwe ham (Serrano, Parma of Coburger)
  • 2 eetl. mosterd
  • ovenschaal, ingevet
Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten. Kook de zuurkool 15 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal. Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor. Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.

    Voedingswaarde

  • Kcal 545
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 49 g
  • Vet 31 g