Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild, in stukken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 gram (wijn)zuurkool
  • 200-250 ml melk (Melkan)
  • 25 g boter
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 125 ml crème fraîche (Melkan)
  • 150 g rauwe ham (Serrano, Parma of Coburger)
  • 2 eetl. mosterd
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten. Kook de zuurkool 15 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal. Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor. Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
49 g
vet
31 g
Kcal
545