
Zuurkoolschotel met appel, spek en rookworst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
2 eetlepels boter
1 ui (gesnipperd)
500 gram zuurkool
3 eetlepels honing
3 laurierblaadjes
300 milliliter bockbier
2 appels (geschild, in 8 parten)
1 rookworst
1 kilogram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
125 milliliter melk (warm)
0 nootmuskaatpoeder (naar smaak)
250 gram zeeuws spek
Bereidingswijze
1. Verhit de boter in een stoofpan en fruit hierin de ui.
2. Voeg de zuurkool, honing, laurierblaadjes en het bier toe. Stoof zachtjes circa 30 minuten met het deksel op de pan. Leg de laatste 10 minuten de appelparten en de rookworst erop.
3. Kook ondertussen de aardappels in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met de melk en zout, versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak tot puree.
4. Rooster het spek in een hete grill- of koekenpan.
5. Verwijder de laurierblaadjes. Schep de aardappelpuree in een schaal met de rookworst en het spek erop.
6. Lekker met appelstroop en mosterd.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
775 kcal
Vetten
42 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
65 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie