1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Het geheim van Klaverland
« TERUG
Het geheim van Klaverland

Het geheim van Klaverland

Wist je dat Klaverland kaas wordt bereid met weidemelk, van koeien die in Noord-Holland buiten hebben gegraasd? En dat deze kaas daarom romiger en smaakvoller is dan andere kazen? Hier verklappen we het geheim achter deze lekkere kaas!

Klaverland kaas is een Noord-Hollandse Gouda die bereid wordt met weidemelk. Vervolgens wordt deze melk door de beste vakmensen verwerkt tot kaas. Je herkent deze kwaliteitskaas aan het Rode Zegel. Vorig jaar werd Noord-Hollandse Gouda zelfs onderscheiden met de Superior Taste Award. De fabriek waar speciaal voor PLUS Klaverland kaas gemaakt wordt, staat in het Noord-Hollandse Lutjewinkel en bestaat dit jaar 100 jaar!

Wat zegt welke zegel?

Wat zegt welke zegel?

Alle PLUS Klaverland heeft het rode zegel. Op dit zegel zit ook de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). Ook heeft alle PLUS Klaverland het weidemelk logo, omdat de kaas gemaakt is van 100% weidemelk. Onder andere PLUS Klaverland jong, PLUS Klaverland oud en PLUS Klaverland belegen hebben het Superior Taste Award zegel.

Klaverland

Kies je Klaverland

Komijn Deze komijnenkaas is er in drie varianten: Jong, Jong belegen, Belegen en Oud.

Tuinkruiden Deze kaas heeft smaak dankzij verse tuinkruiden als basilicum, peterselie, bieslook en dille.

Jong Deze kaas heeft een pure, romige kaas-smaak met een klein zoetje. De consistentie is romig en smeuïg.

Brandnetel Deze brandnetel is een licht belegen kaas met een fris kruidige smaak.

Oud Deze kaas is stevig en vol van smaak. Kleine rijpings-kristallen zorgen voor een extra smaakbeleving.

Belegen Deze kaas heeft minimaal 3 maanden langer gerijpt dan de jonge variant, waardoor hij nog wel zacht en romig is, maar net iets krachtiger van smaak.

Deel:

Eline Moree

Eline Moree

Kaasmedewerker, PLUS Barneveld

“Toen ik voor het eerst op de kaasafdeling kwam werken, wist ik weinig van kaas. In de online cursus, voor PLUS medewerkers, heb ik veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe je kaas kunt snijden en aantrekkelijk presenteren zonder veel te verspillen. Maar ook wat rijping doet met de smaak, wat het verschil is tussen 30+ en 48+ en waarmee welke kaas het beste combineert. Ik vind het leuk om die kennis met klanten te delen en te kunnen vertellen waar de verschillende kazen vandaan komen. Kaas is een product met een verhaal.”

PLUS Klaverland