1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Het geheim van Klaverland
 TERUG
Het geheim van Klaverland

Klaverland van PLUS

Volgens ons de lekkerste kazen, van Nederlandse bodem
Klaverland van PLUS kaas: de lekkerste kazen, van Nederlandse bodem. Kaas maken is bijna magie. Na flink roeren, persen en pekelen doet de tijd de rest. En omdat wij alleen voor de allerlekkerste kazen gaan, kloppen, proeven en selecteren we wat af. Met als resultaat de heerlijk romige en smaakvolle kazen zoals ze bij ons in de winkel liggen. Da’s goud! Van onze Boerenbuiten kazen tot jong belegen Goudse en geitenkaas. Voor ieders smaak wat wils. Klaverland is dan ook hét kaasmerk met verstand van smaak!

Klaverland Boerenbuiten van PLUS
Klaverland Boerenbuiten: een volvette kaas die wordt gemaakt van volle, niet afgeroomde melk van koeien die minimaal 180 dagen per jaar buiten lopen en voornamelijk gras eten. Daardoor krijgt deze kaas een ontzettend lekkere smaak.

De ambachtelijke kaasmakers van Boerenbuiten van PLUS maken deze kaas op een duurzame manier. Ze werken samen met een kleine groep van 4 Friese melkveehouders: Frank, Douwe, Sietze Henk en Jorden. PLUS betaalt deze boeren een premie bovenop de reguliere melkprijs. Door deze meerprijs zetten zij zich in voor biodiversiteit en geven ze de koeien en de natuur de ruimte, met als doel om weidevogels zoals de grutto en de kievit te behouden. De kaas is bovendien natuurlijk gerijpt, geschikt voor vegetariërs en vrij van kleurstoffen en E-nummers. Puur kaas.

Het geheim van Klaverland

Klaverland van PLUS Noord-Hollandse kazen
Onze Klaverland is een heerlijk romige kaas op basis van 100% weidemelk van onze Noord-Hollandse kaasmakers. Al sinds 1916 worden ze in het Noord-Hollandse Lutjewinkel gemaakt. 

De ziltigere bodem waarop onze zwartbonte koeien grazen, de traditionele bereidingswijze en natuurlijke rijping zorgen voor een kaas van de hoogste kwaliteit, die extra vol en romig van smaak is. En erkend als beschermd streekproduct! Bijzonder trots zijn we op onze prijswinnende Klaverland kazen. In 2021 ontvingen bovendien onze Klaverland Jong Belegen 48+, Klaverland Extra Belegen 48+ en Klaverland Overjarig 48+ drie sterren bij de Superior Taste Awards. Daarnaast is de Noord-Hollandse Gouda Belegen in 2020 bekroond met een gouden award en zelfs in de top drie geëindigd van de World Championship Cheese Contest in Wisconsin.

Heb je ook onze karakteristieke Klaverland geitenkaas gemaakt van 100% Hollandse geitenmelk al eens geproefd?

Wat zegt welke zegel?

  • Rode zegel: kwaliteitskeurmerk voor alle naturel varianten Klaverland 48+ en komijn 48+ hebben het Rode Zegel.
  • BOB: op het rode zegel zit ook de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB), wat betekent dat het een door de Europese Unie erkend streekproduct is.
  • BGA: Klaverland geitenkaas heeft het Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) keurmerk. Dit zegel verzekert je ervan dat Klaverland Geitenkaas volledig is gemaakt van Hollandse geitenmelk, afkomstig van Hollandse geitenveehouderijen, geproduceerd volgens Hollands recept en op een natuurlijke manier is gerijpt in eigen land. 
  • Weidemelk: bijna alle Klaverland kazen zijn gemaakt van 100% weidemelk, afkomstig van koeien die van het voorjaar tot het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen.
  • Vogelbescherming: Klaverland Boerenbuiten van PLUS draagt het logo van de vogelbescherming. Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. Nederlandse weiden vol vogels zijn uniek en bedreigd. Met Klaverland Boerenbuiten van PLUS steun je boeren die helpen deze vogels te behouden!
Het geheim van Klaverland

Awards

Superior Taste award en WCCC: Klaverland jong, Klaverland oud en Klaverland belegen hebben het Superior Taste Award zegel. Daarnaast heeft Klaverland belegen ook nog een gouden award behaald tijdens het World Cheese Championship Contest in Wisconsin. (Superior Taste is een kwaliteitsonderscheiding voor onze kazen).

Het geheim van Klaverland

Kies je Klaverland

Komijn Deze komijnenkaas is er in drie varianten: Jong, Jong belegen, Belegen en Oud.

Tuinkruiden Deze kaas heeft smaak dankzij verse tuinkruiden als basilicum, peterselie, bieslook en dille.

Jong Deze kaas heeft een pure, romige kaas-smaak met een klein zoetje. De consistentie is romig en smeuïg.

Brandnetel Deze brandnetel is een licht belegen kaas met een fris kruidige smaak.

Oud Deze kaas is stevig en vol van smaak. Kleine rijpings-kristallen zorgen voor een extra smaakbeleving.

Belegen Deze kaas heeft minimaal 3 maanden langer gerijpt dan de jonge variant, waardoor hij nog wel zacht en romig is, maar net iets krachtiger van smaak.