1. PLUS/
 2. Voor jou
 3. /Tips
 4. /Stylingtips voor de paastafel
« TERUG
Stylingtips voor de paastafel

Paastafel versieren en dekken

Tijdens Pasen pakken we graag uit met een mooi versierde tafel. Gezellige lichtjes, paashaasglaasjes en naamkaartjes mogen dan niet ontbreken. Met onze stylingtips ziet jouw eettafel er straks op zijn paasbest uit!

De tafel dekken voor Pasen

Natuurlijk wil je alle lekkere paasgerechten die je hebt gemaakt zo mooi mogelijk presenteren op een mooi gedekte Paastafel. Onderstaande tips kunnen je daar bij helpen.

 • 1. Maak gebruik van stolpen

Stolpen voorkomen dat al het lekkers op is voordat de visite binnen is. Bijkomend voordeel: alles blijft ook nog eens hartstikke vers. Als je bijvoorbeeld lekkere gevulde eitjes hebt gemaakt, dan drogen ze niet uit.

Stoere look
 • 2. Ga voor een stoere look

Serveer sappen in een stoer glas, gebruik bijvoorbeeld lege jampotten en zet er een feestelijk papieren rietje in.

 • 3. Zorg voor een persoonlijke twist

Maak vrolijke naamkaartjes voor alle gasten aan tafel voor een extra feestelijk effect.

 • 4. Maak je smeersels extra aantrekkelijk

Serveer boter en salades in decoratieve schaaltjes, zo ziet het er nog vrolijker uit op de paastafel.

Bestek pakketjes
 • 5. Maak bestek pakketjes

Voor een stoere look neem je een houten bord, servetten en vleesbestek, bind alles samen met een ruw touwtje. Voor een zachtere look, kies je voor een kleurrijk servet, bind het bestek samen met een mooi kleurrijk lintje.

Je Paastafel versieren

Een mooi versierde Paastafel maakt jouw Paasontbijt of Paasbrunch pas echt af. PLUS helpt jou een handje met de beste Paastafel decoratie tips!

Blije lichtjes
 • 1. Plaats paaslichtjes op je tafel

Gooi lege eierdopjes niet weg. Zet er een waxinelichtje in voor een uniek paaskaarsje op tafel. Bekijk ons knutselen met Pasen artikel als je zelf aan de slag wilt met het knutselen van eierdopjes!

Groen uit een ei
 • 2. Creëer een minituintje uit een ei

Zo’n minituin in een eierschaal zorgt voor een instant paassfeer! Doe een paar dagen voor Pasen wat natte watten in een lege eierschaal en leg hier enkele tuinkerszaadjes op. In een vrolijk gekleurde cupcake-vorm blijft het paastuintje stevig staan.

Paasfiguurtjes op een stok
 • 3. Maak Paasprikkers

Knip paasfiguurtjes uit papier en plak ze op een prikker. Prik ze in broodjes en taartjes, zo wordt het meteen een gezellige boel op tafel.

Haasje op een glaasje
 • 4. Versier je glazen

Hazenglaasjes maak je in een handomdraai. Het enige dat je nodig hebt: schaar, lijm, bruin en roze papier en plastic oogjes.

Deel:

OOK INTERESSANT