Tijdens Pasen pakken we graag uit met een mooi versierde tafel. Gezellige lichtjes, paashaasglaasjes en naamkaartjes mogen dan niet ontbreken. Met onze stylingtips ziet jouw eettafel er straks op zijn paasbest uit!
Tips om de paastafel te dekken
Natuurlijk wil je alle lekkere paasgerechten die je hebt gemaakt zo mooi mogelijk presenteren op een mooi gedekte paastafel. Onderstaande tips kunnen je daar bij helpen.
1. Maak gebruik van stolpen
Stolpen voorkomen dat al het lekkers op is voordat de visite binnen is. Bijkomend voordeel: alles blijft ook nog eens hartstikke vers. Als je bijvoorbeeld lekkere gevulde eitjes hebt gemaakt, dan drogen ze niet uit.

2. Ga voor een stoere look
Serveer sappen in een stoer glas, gebruik bijvoorbeeld lege jampotten en zet er een feestelijk papieren rietje in.
3. Zorg voor een persoonlijke twist
Maak vrolijke naamkaartjes voor alle gasten aan tafel voor een extra feestelijk effect.
4. Maak je smeersels extra aantrekkelijk
Serveer boter en salades in decoratieve schaaltjes, zo ziet het er nog vrolijker uit op de paastafel.

5. Maak bestek pakketjes
Voor een stoere look neem je een houten bord, servetten en vleesbestek. Bind alles samen met een ruw touwtje. Voor een zachtere look, kies je voor een kleurrijk servet. Bind het bestek samen met een mooi kleurrijk lintje.
De Paastafel versieren
Een mooi versierde paastafel maakt jouw paasontbijt of paasbrunch pas echt af. PLUS helpt jou een handje met de beste decoratietips voor de paastafel!

1. Plaats paaslichtjes op je tafel
Gooi lege eierdopjes niet weg. Zet er een waxinelichtje in voor een uniek paaskaarsje op tafel. Experimenteer en ga zelf eens aan de slag met het knutselen van eierdopjes!

2. Creëer een minituintje uit een ei
Zo’n minituin in een eierschaal zorgt voor een instant paassfeer! Doe een paar dagen voor Pasen wat natte watten in een lege eierschaal en leg hier enkele tuinkerszaadjes op. In een vrolijk gekleurde cupcake-vorm blijft het paastuintje stevig staan.

3. Maak Paasprikkers
Knip paasfiguurtjes uit papier en plak ze op een prikker. Prik ze in broodjes en taartjes, zo wordt het meteen een gezellige boel op tafel.

4. Versier je glazen
Hazenglaasjes maak je in een handomdraai. Het enige dat je nodig hebt: schaar, lijm, bruin en roze papier en plastic oogjes.