1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Alleen maar echte Hollandse groenten in de GIJS soep van PLUS

Alleen maar echte Hollandse groenten in de GIJS soep van PLUS

Met de nieuwe soepen van GIJS weet de klant wat ze eet en waar het vandaan komt. Verse groenten uit eigen land en aandacht voor bewust eten, zonder het gemak voor de klant uit het oog te verliezen. Vanaf deze week liggen de nieuwe GIJS soepen in de PLUS supermarkten.

Groenten uit de buurt

De nieuwe GIJS soep is verkrijgbaar in vier smaken. Voor de kruidige tomatensoep en romige tomatensoep worden tomaten gebruikt van Mathé van Oijen uit Haarsteeg. Dus geen tomatenconcentraat als basis, maar échte zoete tomaten van het ras Amor. De zomerse wortelsoep is gemaakt met wortels van Peter de Jonge uit Middenmeer. De witte champignons in de romige champignonsoep komen van Claus Oerlemans uit Elshout. Om de soep af te maken wordt er nog verse bieslook en lente-ui aan toegevoegd.

Op de verpakking kan de klant teruglezen wie de soep heeft gemaakt, waar de groenten vandaan komen en hoe de soep wordt bereid.

Verse producten

Paul Weijers, categorymanager bij PLUS Retail, ziet de nieuwe soep als een onderscheidend product in de soepcategorie: “Door de samenwerking met een aantal vaste telers is de groente traceerbaar tot één teler. De telers zitten bij voorkeur dicht bij de locatie waar de soep wordt bereid. Zo kunnen de telers snel verse voorraad leveren. Want dat is onderscheidend aan deze soep, er worden alleen maar verse groenten gebruikt en geen concentraten. En doordat de groenten maar enkele kilometers af hoeven te leggen, is de soep ook nog eens minder belastend voor het milieu.”

Smaak, geur en textuur

Voor de bereiding van de soep worden verse groenten gebruikt die koud in de soepzak gaan. Pas wanneer de soepzak gesloten is, wordt de inhoud gekookt. Zo behoudt de soep zijn smaak, geur en textuur van de groenten. Bovendien bespaart het energie tijdens het bereidingsproces.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 20 april liggen de vier nieuwe soepen in de PLUS supermarkten. Voor een zak van 570 ml betaalt de klant 1,99 euro.