1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Boerentrots van PLUS; nieuw vers-merk van Nederlandse boeren

Boerentrots van PLUS; nieuw vers-merk van Nederlandse boeren

Utrecht, 12 april 2021 – Vandaag presenteert supermarktketen PLUS haar nieuwe vers-merk ‘Boerentrots van PLUS’ op de vleesafdeling. Het is een volgende stap waarmee de supermarkt laat zien veel waarde te hechten aan de samenwerking met haar boeren en de keten verder te willen versterken en verduurzamen.

Boerentrots van PLUS is een nieuw vers-merk voor het vlees dat met veel zorg, kennis en aandacht is geselecteerd. Alle bestaande producten en concepten met een goed verhaal krijgen het nieuwe vers-merk Boerentrots van PLUS. Zoals het varkensvlees uit de eigen keten, Blonde d’Aquitaine rundvlees, kip, kalfsvlees en lamsvlees. Klanten kunnen blijven vertrouwen op de kwaliteit van het vlees, maar dan in een nieuwe en herkenbare verpakkking ingedeeld op kleur. Elk product vlees heeft een eigen, herkenbare kleur. Zo staat bijvoorbeeld de kleur blauw voor rundvlees en de kleur roze voor varkensvlees. Het assortiment bestaat uit bijna 300 producten.

Eric Leebeek, commercieel directeur bij PLUS: “Het zijn prachtige producten van Nederlandse boeren. We zijn trots op de boeren waar we mee werken en de stappen die we samen zetten op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. We vinden het belangrijk om dit verhaal ook beter aan onze klanten uit te dragen. Dit draagt bij aan wederzijds vertrouwen en meer waardering voor de producten. Een goede basis om verder te bouwen aan een duurzame toekomst”.

Financiele tegemoetkoming en gesloten ketens
Om de samenwerking te versterken heeft PLUS begin dit jaar een financiële tegemoetkoming met varkens- en rundvleesboeren afgestemd. Deze tegemoetkoming wordt ingezet in het geval van lage marktprijzen. Bovendien biedt PLUS afnamezekerheid. Dit zorgt voor continuïteit en zekerheid en geeft boeren de mogelijkheid om te blijven investeren in een duurzame bedrijfsvoering.

Sinds 2019 heeft PLUS een eigen, exclusieve gesloten keten met 16 Nederlandse varkensboeren. Deze keten geeft PLUS inzicht in de herkomst van haar verse varkensvlees met het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. Sinds 2015 verkoopt PLUS een compleet assortiment Blonde d’Aquitaine rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren. Het rundvlees wordt door 90 boeren aan PLUS geleverd.

Meer informatie over varkensboeren en de gesloten keten voor varkensvlees.