Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Producten
Verse maaltijdpakketten en soeppakketten
Alle Verse maaltijdpakketten en soeppakkettenWild, haas, konijn, kalf, lam
Alle Wild, haas, konijn, kalf, lamZachte broodjes, bolletjes
Alle Zachte broodjes, bolletjesBroodbeleg zoet en hartig
Alle Broodbeleg zoet en hartigCrackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafels
Alle Crackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafelsKoffie, koffiemelk, suiker
Alle Koffie, koffiemelk, suikerPastasaus, tomatenpuree
Alle Pastasaus, tomatenpureeMaaltijdpakketten, mixen, sauzen
Alle Maaltijdpakketten, mixen, sauzenGroenteconserven, vruchtenconserven
Alle Groenteconserven, vruchtenconservenVleesconserven, visconserven
Alle Vleesconserven, visconservenSnacksaus, mayonaise
Alle Snacksaus, mayonaiseGroentesaus, vleessaus, vissaus
Alle Groentesaus, vleessaus, vissausSlasaus, sladressing, slaversierders
Alle Slasaus, sladressing, slaversierdersKauwgom, pepermunt, keelsnoepjes
Alle Kauwgom, pepermunt, keelsnoepjesNatuurlijke, biologische voeding
Alle Natuurlijke, biologische voedingToiletpapier, keukenpapier, tissues
Alle Toiletpapier, keukenpapier, tissuesKaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffen
Alle Kaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffenVernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Koeien horen in de wei. Daarom laten de kaasboeren van GIJS hun koeien zoveel mogelijk buiten grazen. Dat is niets nieuws. Wel nieuw is, dat alle GIJS-boeren gecertificeerd zijn met het ‘weidemelk’-certificaat . Dit is uniek in Nederland. Normaal gesproken wordt niet de boer, maar de productielocatie van de kaas gecertificeerd.
Het keurmerk geeft aan dat de kaasboeren de koeien ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei laten grazen. Van de gecertificeerde weidemelk die deze koeien geven, maken GIJS Boerenkaas-boeren op ambachtelijke wijze hun eigen specialiteit: boerenkaas.
Volle en krachtige smaak
Goed eten, daar houdt PLUS van. En goede boerenkaas begint bij goede melk en bij een goede gezondheid van de koeien. Naast het feit dat de koeien veel buiten in de wei rondlopen, krijgen zij dan ook goede voeding. En wordt de kaas direct op de boerderij geproduceerd van de verse weidemelk van eigen koeien. Door verse (onverhitte) melk te gebruiken, behoudt de melk haar natuurlijke eigenschappen en ontstaat de heerlijk volle en krachtige smaak die uniek is voor boerenkaas.
Rijpen
De boerenkazen rijpen op authentieke wijze op houten planken in een ambachtelijk kaaspakhuis. Daar rijpen ze tot ze volgens de kaasmeester de juiste leeftijd hebben bereikt – hoe langer, hoe ouder de kaas. Elke GIJS Boerenkaas krijgt door deze natuurlijke processen zijn eigen smaak. PLUS selecteerde voor elke leeftijd een andere kaasboer en allemaal weten ze precies wanneer de kaas op zijn best is. Zo is elke soort GIJS Boerenkaas altijd op zijn lekkerst.
De kazen van GIJS
Bij PLUS heeft de volgende varianten GIJS Boerenkaas in het schap: Boerenkaas jong belegen 48+, Boerenkaas belegen 48+, Boerenkaas extra belegen 48+, Boerenkaas oud 48+ en Boerenkruidenkaas.