1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS deelt Wasmaatjes uit: het doseerhulpje voor bij de wasmachine

PLUS deelt Wasmaatjes uit: het doseerhulpje voor bij de wasmachine

Op vrijdag 22 september kunnen consumenten bij acht PLUS supermarkten in Zuid-Holland gratis een Wasmaatje ophalen. Dit handige doseerhulpje helpt consumenten de juiste hoeveelheid wasmiddel af te meten.

Was op maat
Het Wasmaatje is onderdeel van de publiekscampagne Was op Maat. De campagne wil consumenten bewust maken van de voordelen van zacht water en hen stimuleren wasmiddel op maat te doseren. Iedereen die woont in het gebied boven de rivier de Lek en zijn drinkwater afneemt van Oasen, kan meedoen. Was op Maat is een initiatief van drinkwaterbedrijf Oasen, het Hoogheemraadschap van Rijnland, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Nudge.

Zacht water = minder wasmiddel
In augustus 2017 nam Oasen een nieuwe drinkwaterzuivering in Krimpen aan de Lek in gebruik. Sinds dat moment komt overal in het verzorgingsgebied van drinkwaterbedrijf Oasen boven de rivier de Lek (zie kaartje) ‘zacht water’ uit de kraan. Zacht water vermindert kalkaanslag en verbetert de werking van zeep. Gemiddeld is 30% minder wasmiddel nodig voor een net zo schone was.

Ontvang een Wasmaatje bij PLUS
Op vrijdag 22 september staan tussen 09.00 en 13.00 uur in acht deelnemende PLUS supermarkten, waaronder Gouda, Stolwijk en Waarder, Was op Maat-teams klaar om consumenten een Wasmaatje te overhandigen. Het maatbekertje is kleiner dan reguliere wasbollen en heeft extra nauwkeurige maatstreepjes. Na de uitdeelactie op 22 september zijn de Wasmaatjes nog drie weken (of zolang de voorraad strekt) te verkrijgen bij deze supermarkten en andere locaties in de regio.

Was op Maat Challenge
Onderdeel van de campagne is de Was op Maat Challenge. Gedurende 30 dagen krijgen deelnemers per e-mail tips om wasmiddel te doseren. Marga, het gezicht van de campagne, daagt deelnemers uit hier de beste in te worden. Natuurlijk met behulp van het Wasmaatje! Deelnemers van de Challenge maken kans op diverse prijzen met als hoofdprijs een zelfdoserende wasmachine.

Een overzicht van de deelnemende PLUS supermarkten en de overige afhaalpunten staat vanaf 22 september op: www.wasmaatje.nl .

PLUS deelt wasmaatjes uit