1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS Huismerk sinaasappelsap: niet afpersen, maar uitpersen!

PLUS Huismerk sinaasappelsap: niet afpersen, maar uitpersen!

Met een puur geweten genieten van je glaasje sinaasappelsap? Dat kan. Voor PLUS Huismerk sinaasappelsap worden namelijk uitsluitend Fairtrade-sinaasappelen gebruikt. Puur genieten, want de boerenorganisaties in Brazilië ontvangen er een eerlijke prijs voor. Niet afpersen, maar uitpersen dus!

De eerste Fairtrade-pakken liggen al in de supermarkt en PLUS streeft ernaar de rest van de sinaasappelsapvarianten ook snel te voorzien van het Fairtrade-keurmerk. Het is een volgende stap in de verduurzaming van het assortiment van de meest verantwoorde supermarkt en in lijn met de PLUS merkwaarde ‘Verantwoord’.

Eerlijke prijs

De sinaasappels die worden gebruikt in de Fairtrade-sappen, komen uit Brazilië. Voor veel kleine sinaasappelboeren is het moeilijk om te leven van hun teelt. Echter, door zich aan te sluiten bij Fairtrade-gecertificeerde coöperaties, staan zij sterker en krijgen zij een eerlijke prijs voor hun sinaasappels.

De zekerheid van de Fairtrade-minimumprijs en -premie zorgt voor verbeteringen in de levenskwaliteit van boeren en arbeiders. Hierdoor kunnen zij sparen, hun kinderen in betere omstandigheden laten opgroeien en hoger onderwijs voor hen financieren, hun huizen opknappen en machines aanschaffen om het werk te vergemakkelijken. Ook worden zij op deze manier aangezet om te investeren in nieuwe productietechnologieën, zoals milieuvriendelijke en veilige landbouw.

Verkrijgbaarheid

De Fairtrade PLUS Huismerk sinaasappelsap is verkrijgbaar in pakken van één liter, anderhalve liter en in zes kleinere meeneempakjes van 0,2 liter. De eerste twee varianten liggen al in de schappen van PLUS, de kleinere meeneempakjes zijn vanaf begin december verkrijgbaar.