1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS introduceert eerste Fairtrade bananenyoghurt van Nederland

PLUS introduceert eerste Fairtrade bananenyoghurt van Nederland

PLUS breidt haar Fairtrade gecertificeerde huismerk assortiment uit met magere bananenyoghurt gemaakt met Fairtrade bananen en Fairtrade suiker. Hiermee is PLUS de eerste supermarkt in Nederland die Fairtrade yoghurt verkoopt. De uitbreiding is onderdeel van ons commitment om voor huismerkproducten, waar mogelijk, over te stappen op Fairtrade certificering. PLUS kiest al jaren bewust voor 100% Fairtrade bananen en wij zijn er trots op nu ook in het zuivelschap een huismerkproduct met Fairtrade bananen te presenteren.

Bananencoöperatie El Guabo
De bananen die verwerkt zijn in de PLUS bananenyoghurt komen van de Fairtrade gecertificeerde bananencoöperatie El Guabo in Ecuador. Bij El Guabo zijn 150 kleinschalige boeren aangesloten, verdeeld over vijf associaties in de zuidelijke provincie El Oro. De coöperatie helpt de bananenboeren om hun positie te versterken. Zo worden vanuit de Fairtrade premie trainingen gefinancierd om de boeren te leren hoe ze hun oogst kunnen verbeteren en desgewenst kunnen overstappen op biologische teelt. Daarnaast wordt de ontwikkelingspremie gebruikt voor tal van gemeenschapsprojecten, zoals schoolgeld voor de kinderen van de boeren, de bouw van een gezondheidscentrum en een welzijnsfonds.

Minder verspillen
De kwaliteitseisen die door bedrijven in het Westen gesteld worden aan bananen zijn zeer hoog. Zit er toch een donker plekje op de bananen of zijn ze niet het juiste formaat, dan kunnen ze niet verscheept worden. Het deel van de bananen dat niet door deze selectie komt wordt in de PLUS magere bananenyoghurt gebruikt. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van restproducten.

PLUS Kleijnen uit Gulpen beste VriesVers Winkel 2017