1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS introduceert ‘Snoep Goed’ en reduceert plastic

PLUS introduceert ‘Snoep Goed’ en reduceert plastic

Utrecht, 17 september 2019 – PLUS wil de consumptie van groenten door de dag heen stimuleren. Daarom introduceert de supermarktorganisatie deze week ‘Snoep Goed’, een assortiment snoepgroenten voor bij het ontbijt, tijdens de lunch of tussendoor. Zo wordt 250 gram groente per dag een makkie. De snoepgroenten worden gepresenteerd in zakjes in plaats van emmers. Hierdoor wordt jaarlijks 23.000 kilo plastic bespaard.

De vakantie is weer voorbij en dus worden er volop lunchboxen, broodtrommels en snackdoosjes gevuld. Met haar, deels nieuwe, assortiment snoepgroenten maakt PLUS het consumenten graag makkelijker om voor een gezond tussendoortje te kiezen. Het assortiment bestaat uit (biologische) snoeptomaatjes, mini paprika’s, radijsjes, snackworteltjes en snackkomkommers.

Plasticreductie
Naast het stimuleren van de consumptie van groenten door de dag heen, zet PLUS volop in op minder en duurzamer verpakken. De plastic emmers voor snacktomaten zijn daarom vervangen door sta-zakken. Door de keuze voor minder en minder dik plastic wordt jaarlijks 23.000 kilo plastic bespaard. Minder en duurzaam verpakken is een continu proces. Zo ziet de supermarktorganisatie nog kansen in de overstap naar sta-zakken naar 100% rPET en het verduurzamen van de kilo-emmer voor snacktomaten.

PLUS helpt consument bewuster en gezonder kiezen
Steeds meer consumenten willen gezonder eten. PLUS helpt hen met het ontwikkelen van een gezondere leefstijl en het makkelijker maken om bewust te kiezen. Dit doet de supermarktorganisatie bijvoorbeeld met structurele prijsverlagingen voor een selectie alledaagse groenten en fruit. Daarnaast besteedt PLUS veel aandacht aan het belang van goed ontbijten en een dagje zonder vlees. PLUS verbetert bovendien continu de productsamenstelling van de huismerkproducten door minder suiker, verzadigd vet en/of zout te gebruiken.

Verder introduceerde PLUS als eerste in Nederland een caloriemeter bij alle niet-alcoholische koude dranken, een suikermeter bij ontbijtgranen en een vezelmeter bij brood. De inhoud van blikjes frisdrank is aangepast van 330 naar 250 ml. Op verpakkingen van het PLUS Huismerk prijkt al geruime tijd geen kindermarketing meer en kinderproducten van A-merken voorzien van kindermarketing worden niet meer op kinderooghoogte geplaatst.

PLUS introduceert ‘Snoep Goed’ en reduceert plastic