1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS maakt het eten en het bereiden van vlees toegankelijker

PLUS maakt het eten en het bereiden van vlees toegankelijker

Als enige supermarkt in Nederland kiest PLUS voor de verkoop van wild uit eigen land, want PLUS is overtuigd van de smaak en de kracht van Nederlandse producten. Om wild toegankelijk te maken voor een breder publiek helpt de supermarkt de consument op weg. Onder andere ontwikkelde smaakprofessor Peter Klosse speciaal voor PLUS een overheerlijke wildsaus.

Hollands Wild van de Veluwe
Bij het jagen wordt uitgegaan van het principe ‘duurzaam gebruik’ uit de natuur. Het wildaanbod kan daarom variëren. Als er van een bepaald soort wild geen overschot is, mag er niet op deze soort gejaagd worden. Hierdoor kan een bepaald product tijdelijk niet voorradig zijn. Veel wild komt van de Veluwe. Het leefklimaat op de Veluwe is ideaal voor dieren als hert, ree, haas en zwijn. Zij kunnen makkelijk hun eten vinden en hoeven hun spieren niet al te veel te gebruiken. Met als resultaat topkwaliteit vlees!

‘Wild is het ultieme scharrelvlees! Het gaat om het vlees van dieren die geleefd hebben in de vrije natuur en hun eigen voedsel bij elkaar hebben ‘gescharreld’ zonder menselijk ingrijpen, geneesmiddelen of wat dan ook’, aldus Peter Klosse.

Wild is gezond en gemakkelijk
Het traditionele wildseizoen loopt van oktober tot en met december, maar wild is ook daarbuiten verkrijgbaar. PLUS heeft het hele jaar door een gevarieerd wildaanbod. Een wildgerecht is een goede en gezonde keuze. Wild past prima in een gezond eetpatroon, het bevat namelijk minder calorieën dan ander vlees. Het bevat geen kunstmatige toevoegingen, is mager en bovendien rijk aan eiwitten. Hoewel het bereiden van wild helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, bestaat vaak de misvatting dat het veel werk is. Een mooi stukje vlees om mee te beginnen bij het bereiden of eten van wild is onder andere hertenbiefstuk. De smaak is onderscheidend maar niet té. PLUS zorgt dat wild voor meer mensen toegankelijk wordt door extra bereidingstips en recepten omtrent wild te geven middels het PLUS herfstmagazine en online.

Weinig tijd en toch een bijzondere wildsaus serveren? Dan kan! Speciaal voor PLUS ontwikkelde smaakprofessor Peter Klosse een overheerlijke wildsaus met ui, winterpeen en rode wijn. Kijk op http://www.plus.nl/acties/wild voor het filmpje. Makkelijk, snel en heel lekker, laat de herfst maar beginnen!

Wilde wijn combinaties
Wild en wijn gaan heel goed samen. Bij een wildgerecht hoort een mooie wijn. Niet voor niets is PLUS tot Beste Wijnsupermarkt verkozen, zo heeft PLUS heerlijke wijnen in het assortiment die goed passen bij wildgerechten. Harold Hamersma selecteerde hiervoor uit zijn wijnkoopgids De Grote Hamersma de beste wijnen uit het PLUS assortiment, met de hoogste scores. Hierdoor ontstaan de allermooiste en lekkerste combinaties:

Hollandse hazenbout met Chateau de l’horte Corbieres Selection de la Portanelle, Tamme eendenborst en Domaine Trianon Saint-Chinian, Limburgs konijn en El Descanso Chardonnay Reserva, Wildzwijnsteak met Vaya Pasada Toro Tinto, Veluws ree en Mas du Petit Azegat.

Onderstaand wildassortiment is verkrijgbaar bij alle PLUS supermarkten.

• Limburgse Konijnenbout • Veluws Wild Hertbiefstuk
• Hollandse Hazenbout

• Veluws Wild Wildzwijnsteak

• Veluwse Tamme Eendenborstfilet • Veluws Wild Gourmetschotel
• Veluwse Gerookte Eendenborstfilet • Veluws Wild Stoofpotje
• Limburgs Konijn op schaal • Hertenmedaillons in rode wijn saus
• Veluws Wild Reebiefstuk • Gegaard eendenhammetje met sesam woksaus