1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS ondernemer Giel Smits beste zelfstandige supermarktondernemer van Nederland!

PLUS ondernemer Giel Smits beste zelfstandige supermarktondernemer van Nederland!

PLUS ondernemer Giel Smits beste zelfstandige supermarktondernemer van Nederland!

PLUS ondernemer Giel Smits uit Culemborg is gisteren uitgeroepen tot winnaar van de ZO2Z Award. Hij mag zich twee jaar lang de beste zelfstandige supermarktondernemer van Nederland noemen! Hij laat daarmee Froukje Sloot van Jumbo Froukje Sloot Stadskanaal en Gert en Mirjam Kuiper van Alber Heijn Kuiper in Franeker achter zich.

Over de competitie

In de competitie om de ZO2Z Award (Zelfstandig Ondernemer Onderscheidt Zich) gaat het Vakcentrum op zoek naar de allerbeste zelfstandige supermarktondernemer van Nederland. Iemand die zich onderscheidt in zijn werk, kansen ziet liggen en een voorbeeld is voor andere supermarktondernemers.

Giel Smits heeft bewezen dat hij inmiddels meer dan 10 jaar het begrip ‘onderscheidend ondernemerschap’ in de volle breedte kan doorvoeren en verbreden. Hij heeft zowel aandacht voor milieu, energie en assortiment als voor een duurzaam personeelsbeleid en de lokale samenleving. Smits loopt voorop in de toepassing van technologische ontwikkelingen om de energiebelasting van zijn bedrijf zoveel mogelijk te beperken. De inzet van een bestelauto waarvan de koeling van energie wordt voorzien uit zonnepanelen op het dak van de auto is daarvan een recent voorbeeld.

Tevens investeert Giel Smits nadrukkelijk in zijn medewerkers en hun opleiding. Zijn eigen rol ziet hij dan ook als “het faciliteren van de medewerkers. Die moeten hun werk op een prettige en aangename manier goed kunnen doen.” Hij hecht daarbij groot belang aan een goed beeld van het werken in een supermarkt. Zo promoot hij op middelbare scholen het supermarktvak en nodigt regelmatig scholen in zijn winkel uit om op die manier de branche interessant en aantrekkelijk te maken voor potentiële medewerkers.

Smits ziet het als zijn misse de consument dichter bij lekker eten en drinken te brengen. Dat betekent dat hij naast het reguliere assortiment van PLUS een breed lokaal assortiment heeft. Boven de winkel beschikt Smits over een grote kookstudio waar regelmatig bier- en wijnproeverijen en wijn-en-spijsavonden worden gehouden. Tijdens de kinderkookworkshops leren kinderen van alles over groenten, fruit en vitamines.

Wij feliciteren Giel Smits van harte met behalen van deze mooie prijs!