1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS tipt Nederland met twee nieuwe foodconcepten

PLUS tipt Nederland met twee nieuwe foodconcepten

PLUS introduceert twee nieuwe foodconcepten, bedoeld als inspiratie voor klanten om elke dag lekker en gevarieerd te eten: ‘Vers koken op maat’ en ‘1-2-3 Snel op tafel’. Het eerste ontwikkelde PLUS in samenwerking met eetwinkelformule Bilder & De Clercq, zodat snel en eenvoudig gevarieerde gerechten met een afgepaste hoeveelheid ingrediënten voor twee personen zijn te bereiden. Het concept ‘1-2-3 Snel op tafel’ betreft maaltijdsuggesties bij één hoofdproduct die de klant in het schap vindt. Vanaf 26 maart 2015 is ‘1-2-3 Snel op tafel’ te zien en te verkrijgen bij negen supermarkten, en ‘Vers koken op maat’ bij zes. Beide concepten hebben een proefperiode van negen weken. Bij succes rolt PLUS de concepten uit in meerdere supermarkten.

Vers koken op maat

Met ‘Vers koken op maat’ wil PLUS haar klanten inspireren. Op een speciaal ontwikkeld maaltijdmeubel in de winkel staan alle benodigde verse en houdbare ingrediënten van verschillende recepten – elke week twee: een laag en een gemiddeld geprijsd gerecht. De ingrediënten zijn vooraf afgepast voor twee personen, zodat er geen voedselverspilling is. Verder vindt de klant bij het meubel natuurlijk de bereidingswijze in de vorm van een stap-voor-stap receptkaart én een tas. Nu hoeft de klant alleen nog maar te kiezen, te koken en te genieten. Bilder & De Clercq ontwikkelt de eigentijdse gerechten en levert de stap-voor-stap receptkaarten. Het resultaat: lekkere én gezonde maaltijden die snel te bereiden zijn. Voorbeelden van recepten zijn tagliatelle met tonijnballetjes, varkenshaas met pepertjes en gebakken bloemkool, en broccolisoep met munt en geitenkaas.

1-2-3 Snel op tafel

PLUS bouwt in de pilotsupermarkten schappen op ooghoogte met ‘1-2-3 Snel op tafel’-recepten voor snel en voordelig koken. Hierbij staat het hoofdproduct in het betreffende schap, de rest kan de klant er in de winkel bij pakken. Dit maakt het al in de winkel makkelijker om een keuze voor het avondeten te maken. De ‘1-2-3 Snel op tafel’-recepten wisselen elke drie weken.

'In menig huishouden klinkt elke dag dezelfde vraag: ‘Wat eten we vanavond?’. De meeste mensen hebben doordeweeks weinig tijd om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. En vaak ontbreekt het ze aan de juiste kennis over het belang van variatie. Met als gevolg dat veel huishoudens terugvallen op zo’n tien steeds terugkerende gerechten. Met onze nieuwe foodconcepten willen we iedereen helpen bij het koken vanaf het moment dat ze in de supermarkt een keuze maken. Ze zullen verrast zijn hoe makkelijk en leuk het is om de gerechten te koken. We zijn ook wel trots dat we met ‘Vers koken op maat’ een foodconcept hebben, dat voedselverspilling tegengaat. We dragen – net als veel consumenten – graag ons steentje bij aan een betere wereld”, zegt Eric Leebeek, commercieel directeur van PLUS.

Beschikbaarheid

PLUS start met haar foodconcepten op 26 maart 2015. Zes grote winkels worden voorzien van ‘Vers koken op maat’-maaltijdmeubels en de consument kan in alle negen pilotwinkels terecht voor de ‘1-2-3 Snel op tafel’-recepten. Een complete ‘Vers koken op maat’-maaltijd kost tussen de 3 en 6 euro per persoon.

Verantwoord

Bij PLUS staan vier merkwaarden centraal: Aandacht, Kwaliteit, Lokaal en Verantwoord. De gehele organisatie werkt eraan om deze merkwaarden een goede invulling te geven. De merkwaarde Verantwoord kent bij PLUS vier speerpunten, namelijk: Gezondheid en vitaliteit, Mens en maatschappij, een Beter milieu en Verantwoorde herkomst van producten. De nieuwe foodconcepten maken deel uit van het verantwoorde beleid en geven een concrete invulling aan deze vier speerpunten.