1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS vervangt plastic flesjes van huismerk door duurzamere exemplaren

PLUS vervangt plastic flesjes van huismerk door duurzamere exemplaren

PLUS vervangt plastic flesjes van huismerk door duurzamere exemplaren

PLUS heeft met ingang van vorige week de flesjes verse sappen, smoothies en fresh lemonades van het huismerk vervangen door een duurzamere variant. Het gaat om 16 verschillende soorten. De supermarktorganisatie bespaart hiermee jaarlijks 22.600 kilo nieuw plastic.

Gemaakt uit recyclebaar plastic
De nieuwe flessen zijn voor 75% gemaakt uit RPET, een recyclebaar én gerecycled materiaal dat afkomstig is van de (fris)drankflessen die consumenten inzamelen. De overige 25% bestaat uit biobased plastic, een materiaal dat gedeeltelijk gemaakt is van de hernieuwbare grondstof suikerriet. Ook dit materiaal is recyclebaar. Daarnaast is de dop voortaan transparant. Dit betekent dat er geen chemische kleuring heeft plaatsgevonden, waardoor ook de dop gemakkelijker te recyclen is.

Milieu-impact terugdringen
De nieuwe maatregel past binnen de reeks acties die PLUS onderneemt om haar huismerkproducten minder en duurzamer te verpakken. De supermarktorganisatie heeft al diverse stappen gezet. Een paar voorbeelden: alle verpakkingen van zacht fruit zijn voorzien van een hersluitbaar folie in plaats van een losse plastic deksel, de grootverpakkingen voor aardappelen bestaan voor 50% uit plastic gemaakt van suikerriet, de zwarte plastic pakbladen tussen appels en peren zijn eind 2018 vervangen door pakbladen van papierpulp en de jaarlijks 2,8 miljoen flesjes voor sinaasappelsap, die onze klanten zelf op de winkelvloer kunnen persen, zijn gemaakt van 50% gerecycled PET.

Wil je hierover meer weten? Kijk dan op www.plus.nl/info-verantwoord/een-beter-milieu/minder-en-duurzamer-verpakken