
Gebakken zalm met gekarameliseerde spruiten en knapperige aardappels
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Europees
Ingrediënten
4 zalmmoten zonder huid
500 gram aardappelen vastkokend
2 sinaasappels
4 eetlepels honing
500 gram spruiten (geschoond)
4 eetlepels balsamicoazijn
10 gram peterselie
20 gram roomboter
2 tenen knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Pers het sap uit 1,5 sinaasappel en snijd de overige helft in plakken.
2. Meng in een kom het sinaasappelsap met 2 eetlepels honing. Leg de zalm hierin en laat minimaal 1 uur marineren.
3. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Voeg de knoflook en peterselie toe en laat nog 2 minuutjes zachtjes pruttelen.
4. Breng ondertussen een KitchenAid pan met water aan de kook en kook de aardappelen 8 minuten. Giet af, laat iets afkoelen en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de knoflookolie en rooster in de oven in 20 minuten knapperig en goudbruin.
5. Verhit de KitchenAid 24cm koekenpan en bak de spruiten kort aan. Voeg de balsamicoazijn en de resterende honing toe en laat op laag vuur in 20 minuten karamelliseren.
6. Verhit de KitchenAid 28cm koekenpan en bak hierin gemarineerde zalmmoten samen met de plakken sinaasappel in 8 - 10 minuten rondom goudbruin. Garneer met de peterselie en serveer met de aardappels en spruitjes.
Meer recepten in de categorie