
Gegrilde kipsalade met kikkererwten en smokey ketchup
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
500 gram sperziebonen (afgehaald, gehalveerd)
500 gram kipfilets
75 milliliter olijfolie
2 rode paprika's (gehalveerd, zonder zaadjes)
2 gele paprika's (gehalveerd, zonder zaadjes)
1 blik kikkererwten (uitgelekt, ca. 400 g)
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
3 eetlepels citroensap
200 milliliter tomatenketchup
0.5 eetlepels gerookt paprikapoeder
2 eetlepels rodewijnazijn
1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel worcestershiresaus
1 mespunt cayennepeper
Bereidingswijze
1. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
2. Meng de ingrediënten voor de ketchup en houd apart. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bestrijk met 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de paprika's ook met 2 eetlepels olijfolie.
3. Rooster de kipfilets op de barbecue of grill gaar en goudbruin en rooster de paprika's tot ze beetgaar zijn. Snijd de kipfilet en paprika's in repen.
4. Meng de geroosterde paprika met de sperziebonen, kikkererwten, peterselie, citroensap en de rest van de olijfolie. Serveer de kipfilet erop en de smokey ketchup erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
33 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie