
Homemade rode curry met garnalen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Aziatisch
Ingrediënten
300 gram witte rijst
2 eetlepels zonnebloemolie
450 gram grote garnalen (ontdooid, diepvries)
200 gram peultjes
400 gram oosterse wokgroenten
400 milliliter kokosmelk
1 limoen (in partjes)
1 stengel citroengras (in stukjes)
1 rode peper (zonder zaadjes)
2 teentjes knoflook
1 bosje koriander
2 geroosterde paprika's (uitgelekt, pot)
2 theelepels tomatenpuree
1 eetlepel Thaise vissaus
2 eetlepels sojasaus
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
Bereidingswijze
1. Maal de ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine tot een gladde pasta. Kook de rijst.
2. Verhit de olie in een wok- of hapjespan en bak hierin de currypasta circa 1 minuut geurig. Voeg de garnalen toe en bak circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg vervolgens de peultjes en roerbakgroenten toe en bak nog 2 minuten mee. Giet de kokosmelk erbij en laat nog 5 minuten pruttelen.
3. Serveer de curry met de rijst en garneer met partjes limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
650 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
73 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
29 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie