
Koreaanse noedels met groente
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Koreaans
Ingrediënten
100 gram spinazie (panklaar)
2 eetlepels sesamolie
200 gram mihoen
3 eetlepels sojasaus
4 eetlepels zonnebloemolie
1 wortel (in dunne reepjes)
1 rode paprika (in dunne reepjes)
1 ui (in dunne halve ringen)
6 shiitakes (in dunne reepjes)
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels suiker
1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
Bereidingswijze
1. Blancheer de spinazie 30 seconden. Spoel af onder koud water, knijp het overtollige water eruit en snijd vervolgens fijn. Voeg 2 theelepels sesamolie toe en meng goed.
2. Bereid de mihoen en snijd in stukken van 10 cm. Meng in een kom met 2 theelepels sesamolie en 2 theelepels sojasaus. Voeg de spinazie toe en meng erdoor.
3. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de wortel circa 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak nog een halve minuut. Schep de groenten uit de olie en voeg toe aan de noedels.
4. Voeg de ui en shiitakes toe aan het bakvet en roerbak circa 2 minuten. Voeg toe aan de noedels. Meng de overige sojasaus, met de overige sesamolie, knoflook en suiker. Giet bij de noedels en meng goed. Bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
375 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
53 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
4 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie