
Rijstschotel met kip en vis
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Spaans
Ingrediënten
1 rode paprika
3 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 ui (gesnipperd)
8 eetlepels olijfolie
400 gram kipfilets
1 gele paprika
1 groene paprika
300 gram witte rijst
180 gram sardinefilets (uitgelekt, blik)
0.5 bossen peterselie (gehakt)
1 citroen (in parten)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de rode paprika in de oven totdat er donkere plekken ontstaan. Laat de paprika afkoelen in een zak.
2. Verwijder het vel en pureer de paprika met de knoflook, de ui, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper.
3. Marineer hierin de kipfilet minimaal 1 uur (of 1 dag van tevoren).
4. Snijd de gele en groene paprika, zonder zaadjes, in brede repen. Kook de rijst.
5. Haal de kip uit de marinade en snijd eventueel in brede repen. Bak de kip 12 minuten in 2 eetlepels olijfolie.
6. Voeg de overgebleven marinade toe. Bak de paprika's in de rest van de olijfolie.
7. Serveer de rijst met daarop de kip, sardines en paprika. Strooi er peterselie over en garneer met citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
695 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
64 gram
Eiwitten
40 gram
Meer recepten in de categorie