
Spruitjestaart met amandel en geitenkaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
6 plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
300 gram spruitjes (gehalveerd, panklaar)
2 eieren
100 milliliter crème fraîche
150 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
2 eetlepels honing
20 gram amandelschaafsel
Bereidingswijze
1. Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Druk het deeg stevig aan in de taartvorm en snijd de randen eventueel rondom bij.
3. Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
4. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
5. Verdeel de spruitjes en geitenkaas over het deeg en giet het eimengsel erover. Bedruppel met de honing en bestrooi met de amandelen.
6. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat circa 10 minuten rusten en snijd de taart daarna in punten.
7. Lekker met een groene salade met uitgebakken spekjes en een mosterddressing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
395 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie