Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Lever nu je Lentebloeiers tegoedbon in.

Lever nu je tegoedbon in en haal je gratis Lentebloeiers op!

Na de wintermaanden kan jouw tuin - of balkon - wel wat opfleuring gebruiken. Bij PLUS kun je nu je PLUS Tray Lentebloeiers met vrolijk gekleurde perkplantjes ophalen, mits je natuurlijk een tijd geleden je spaarkaart hebt ingeleverd voor een voucher. Zo maak je in een handomdraai je tuin of balkon helemaal klaar voor het voorjaar. Daar bloeit iedereen van op! 

De Lentebloeiers spaaractie liep van zondag 6 maart 2022 t/m zaterdag 7 mei 2022. Heb je een volle spaarkaart Lentebloeiers ingeleverd voor zaterdag 14 mei, dan heb je van ons een tegoedbon ontvangen. Alleen met deze bon kun je een gratis PLUS tray met 30 perkplantjes bij jouw PLUS ophalen op donderdag 2 juni, vrijdag 3 juni óf zaterdag 4 juni. 

Iedere deelnemende PLUS winkel bepaalt zelf op welke van deze dagen de items worden uitgereikt. Kijk voor de exacte datum en tijd op de achterkant van jouw tegoedbon.

Voor welke plantjes spaar je?

De Lentebloeiers zitten met 30 stuks in een PLUS tray en bestaan uit 4 soorten perkplantjes: roze Petunia’s, paarse Petunia’s, blauwe Lobelia’s en Vlijtige liesjes in een mix van kleuren. Je hoeft dus niet na te denken over wat de beste kleurcombinatie is of opzoek te gaan naar het handigste tuingereedschap – je zet de plantjes zó in de tuin, op je balkon of dakterras. Zo heb je altijd een fleurig uitzicht, waar je ook woont.

Hark je Lentebloeiers of tuingereedschap nóg sneller bij elkaar.

Ook kun je weer digitaal zegels sparen bij deze spaarcampagne. Zo heb je jouw spaarkaart altijd bij de hand. Waar wacht je nog op? Scan & spaar mee in de PLUS app! 

Meer over digitaal sparen

Verzorgingstips

Met deze zes tips zorg je ervoor dat jouw Lentebloeiers zo lang mogelijk mooi in bloei blijven!

 1. Plaats de Lentebloeiers na ontvangst zo snel mogelijk in de aarde.
 2. Poot de plantjes op zo'n 15 tot 20 cm van elkaar.
 3. Geef de plantjes een lichte tot half-schaduwrijke standplaats.
 4. Geef de Lentebloeiers na het uitplanten direct water.
 5. Zorg voor voedselrijke grond. Mocht het nodig zijn dan kun je bijmesten. Bekijk de tips voor composteren hieronder. 
 6. Verwijder tussentijds de uitgebloeide bloemen.

Composteren? Kun je leren!

Waarom zou je groente- fruit- en tuinafval in de kliko gooien? Maak er je eigen compost van en verzorg er je Lentebloeiers mee! Koffiedik, eierschalen en dode bladeren: veel natuurlijke materialen zijn perfect te gebruiken. Gebruik een compostbak of maak je eigen composthoop. Goed om te weten: composteren is een versnelde vorm van het natuurlijke verteringsproces, een rottingsproces dat wel op de juiste manier moet gebeuren. Anders kunnen er schadelijke gassen ontstaan. Om je een handje te helpen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

 • Gebruik verschillende soorten groenafval, zowel vochtig als droog, stevig als zacht en wissel af tussen groen (keuken- en tuinafval) en bruin (denk aan zaagsel en stro). 
 • Gebruik geen gekookt voedsel, botten en vlees: dat verteert niet goed.
 • Zorg ervoor dat het afval niet te grof is, knip grote takken in kleinere stukken. 
 • Let op dat de composthoop niet te nat of te droog wordt. Bij teveel regen spoelen de voedingsstoffen eruit. Plaats je bak of hoop dus niet onder een regenpijp of in een open veld.
 • Zorg dat er voldoende doorluchting is.
 • Plaats een composthoop minimaal 5 meter van een oppervlaktewater (zoals een sloot) vandaan, om vervuiling van het water te voorkomen. 
Heb je het composteren helemaal te pakken? Kijk dan voor nog meer info op de website van Milieu Centraal of op de site van Natuurmonumenten

Veelgestelde vragen en actievoorwaarden

Bekijk de veelgestelde vragen en de actievoorwaarden van de Lentebloeiers spaaractie.

Een aantal winkels zijn omgebouwd van Coop naar PLUS tijdens deze spaaractie. Hierdoor is de spaarperiode te kort geweest om deel te nemen aan deze actie.

De volgende winkels zijn uitgesloten van deelname aan deze spaaractie:

PLUS Boekel

Sint Agathaplein 10

5427 AB

Boekel

PLUS Vriezenveen

Westeinde 20

7671 CC

Vriezenveen

PLUS Assendelft

Dorpsstraat 418-422

1566 BS

Assendelft

PLUS Eemnes

De Minnehof 8

3755 AK

Eemnes

PLUS De Westereen

Ljurkstrjitte 63

9271 CR

De Westereen

PLUS Groningen Kajuit

Kajuit 250-251

9733 CS

Groningen

PLUS Heiligeweg

Heiligeweg 69

1561 DG

Krommenie

PLUS Ridderkerk

Vlietplein 191

2986 GM

Ridderkerk

PLUS Varsseveld

Spoorstraat 5

7051 CG

Varsseveld

PLUS Steyl

Pater Petersstraat 1

5935 AV

Steyl

PLUS Wormerveer

Krommenieerweg 30

1521 HK

Wormerveer

PLUS Rotterdam Pleinweg

Pleinweg 156

3083 ER

Rotterdam*Van de actie zijn uitgezonderd: geneesmiddelen, alcohol, tabak, zuigelingenvoeding, boeken, telefoonkaarten, postzegels, cadeaubonnen, toegangstickets, loten, beltegoed, statiegeld en emballage en eventuele overige niet wettelijke toegestane artikelen.

Let op: elke PLUS winkel kan zelf bepalen op welke van de genoemde data de perkplantjes worden uitgereikt. Kijk daarom op de poster bij jouw PLUS op welke dag(en) je langs kunt komen met je tegoedbon.