1. PLUS/
  2. Varkensboeren
Varkensboeren

Onze varkensboeren

PLUS heeft een unieke samenwerking met 17 zorgvuldig geselecteerde Nederlandse varkensboeren, die werken vanuit de criteria van het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Stuk voor stuk familiebedrijven die extra aandacht hebben voor de gezondheid en het welzijn van de dieren én voor het milieu. Samen werken we aan nóg lekkerder en verantwoorder varkensvlees, van varkens die een beter leven hebben gehad.

Onze varkensboeren, lees hun verhaal

Varkensboeren

Edwin en Elly uit Horst

Edwin en Elly hebben een boerderij met bloementeelt en varkens in Noord-Limburg. Bijzonder aan de stal is de zichtruimte die aan een fietsroute ligt. Bezoekers kunnen zonder afspraak in de stal naar de varkens kijken. Op die manier wordt transparantie naar belangstellenden gerealiseerd.

Tom en Lianne uit Beemte Broekland

Tom is een jonge ondernemer die het bedrijf van zijn vader heeft overgenomen. Op de boerderij leven varkens, zoogkoeien en Blonde d’Aquitaine vleesvee. In 2019 heeft Tom een nieuwe stal gebouwd voor de varkens waar hij heel trots op is.

Frank en Anja uit Neerloon

Frank en Anja hebben een varkensbedrijf met zeugen en vleesvarkens in Noord-Brabant. Frank is enthousiast en heeft een open persoonlijkheid. Hij wil zaken goed geregeld hebben. Naar de toekomst is hij vol plannen om verder te ontwikkelen met de boerderij waar hij dagelijks met veel passie werkt.

Onze andere boeren

Naast deze drie varkensboeren zijn er nog 14 varkensboeren in Nederland die een bijdrage leveren aan het continu verbeteren van de kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel hebben staan.