1. PLUS/
  2. Varkensboeren
Varkensboeren

Onze varkensboeren

PLUS heeft een unieke samenwerking met 18 zorgvuldig geselecteerde Nederlandse varkensboeren, die werken vanuit de criteria van het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming*.

Stuk voor stuk familiebedrijven die extra aandacht hebben voor de gezondheid en het welzijn van de dieren en voor het milieu. Samen werken we aan nog lekkerder en verantwoorder varkensvlees, van varkens die een beter leven hebben gehad.

*Door voor producten met een ster te kiezen, kies je voor producten waarvan je weet hoe de leefomstandigheden voor het dier waren. En hoe meer sterren, hoe diervriendelijker en hoe beter die leefomstandigheden.

Onze varkensboeren, lees hun verhaal

Varkensboeren

Annemarie uit Lemelerveld

Annemarie komt uit een groot gezin. Van huis uit heeft ze geleerd dat je moet zorgen voor elkaar, voor de dieren en voor onze planeet. Samen met haar man en zoon runt ze het varkensbedrijf Varkenshoff met zeugen en vleesvarkens.

Varkensboeren

Tom Derikx

Tom Derikx woont samen met zijn vrouw Mieke en drie kinderen Jur, Jill en Lynn in Veulen, een dorp in de gemeente Venray. Hier runt hij zijn varkensbedrijf in combinatie met akkerbouw. Tom vindt het belangrijk om te investeren in een dier- en milieuvriendelijke varkenshouderij.

Onze andere boeren

Naast deze twee varkensboeren zijn er nog 16 varkensboeren in Nederland die een bijdrage leveren aan het continu verbeteren van de kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel hebben staan.