1. PLUS/
  2. Varkensboeren
Varkensboeren

Onze varkensboeren

PLUS heeft een unieke samenwerking met 15 zorgvuldig geselecteerde Nederlandse varkensboeren, die werken vanuit de criteria van het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming*. 

Stuk voor stuk familiebedrijven die extra aandacht hebben voor de gezondheid en het welzijn van de dieren én voor het milieu. Samen werken we aan nóg lekkerder en verantwoorder varkensvlees, van varkens die een beter leven hebben gehad.

*Door voor producten met een ster te kiezen, kies je voor producten waarvan je weet hoe de leefomstandigheden voor het dier waren. En hoe meer sterren, hoe diervriendelijker en hoe beter die leefomstandigheden. 

Onze varkensboeren, lees hun verhaal

Varkensboeren

Tom en Lianne uit Beemte Broekland

Tom is een jonge ondernemer die het bedrijf van zijn vader heeft overgenomen. Op de boerderij leven varkens, zoogkoeien en Blonde d’Aquitaine vleesvee. In 2019 heeft Tom een nieuwe stal gebouwd voor de varkens waar hij heel trots op is.

Onze andere boeren

Naast deze twee varkensboeren zijn er nog 14 varkensboeren in Nederland die een bijdrage leveren aan het continu verbeteren van de kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel hebben staan.