1. PLUS/
  2. Overzicht varkensboeren
« TERUG

Onze varkensboeren

PLUS heeft een unieke samenwerking met 15 Nederlandse varkensboeren. Samen hebben we de ambitie om varkensvlees te verbeteren. We willen een betere smaak en een beter leven voor de dieren. Stap voor stap maken we dat waar. Bijvoorbeeld door beter voer, een ander rijpingsproces en het ambachtelijke handwerk van onze vleesmeesters in de slachterij.

Maak kennis met onze varkensboeren.

Tom en Mieke uit Veulen


Tom runt een varkensbedrijf in Veulen, nabij Venray. Zijn vader Martien helpt ook mee en verzorgt de zeugen. Tom verzorgt de biggen en de volwassen varkens. Ook zijn vrouw Mieke helpt op de achtergrond mee. Ze willen voorop blijven lopen op het gebied van dierenwelzijn en milieu. De dieren hebben het goed en zijn gezond, daar doen ze het voor.

Varkensboer Tom

Rob en Bas uit Ysselsteyn


Varkensboer Rob

Het bedrijf van Rob is gevestigd in Ysselsteyn in Noord-Limburg. Samen met zijn vrouw Marian en zoon Bas verzorgen ze de zeugen en varkens op het gezinsbedrijf. Rob is er trots op dat ze een herkenbaar en onderscheidend product van Nederlandse oorsprong op de Nederlandse markt brengen.

Geert uit Ommel


Geert heeft een varkensbedrijf in het plaatsje Ommel in Oost-Brabant. De varkens worden op zijn bedrijf geboren en grootgebracht. Hij besteedt veel aandacht aan hygiëne. De gezondheid van de varkens vindt hij het allerbelangrijkste. Dat is een belangrijke basis van dierenwelzijn.

Varkensboer Geert

Joost en Jolanda uit Huisseling


Varkensboer Joost

Joost heeft op zijn boerderij in Oost-Brabant, nabij Ravenstein, zowel varkens als akkerbouw. Zijn vrouw Jolanda heeft haar eigen administratiekantoor en is voornamelijk werkzaam in de agrarische sector. Samen met vader Sjoerd verzorgt Joost de zeugen en vleesvarkens. Behalve naar dierenwelzijn wordt er ook gekeken naar duurzaamheid. Zo heeft het bedrijf 1.500 zonnepanelen, waarmee groene stroom wordt opgewekt.

Benny en Jarno uit Sint-Oedenrode


Het bedrijf van Benny staat in Midden-Brabant waar populieren het landschappelijke beeld bepalen. Benny en zijn vrouw Ingrid hebben drie kinderen en zoon Jarno wordt steeds meer bij de activiteiten op het varkensbedrijf betrokken. Benny is al jaren betrokken bij het Beter Leven 1 ster-programma en is trots op zijn bedrijf.

Varkensboer Benny

Sef uit Heide


Varkensboer Sef

Het Limburgse bedrijf van deze familie in Heide, nabij Venray, is een echt familiebedrijf. Naast varkens hebben ze een boomkwekerij waar ze wel 400 soorten bomen kweken. Sef runt het bedrijf samen met zijn ouders, zussen en zwager. De familie is trots dat het vlees van hun varkens in de PLUS supermarkten terug te vinden is.

Gerard, Theo en Gerco uit Brandwijk


Gerard, zijn broer Theo en zijn schoonzoon Gerco houden op hun boerderij in Zuid-Holland varkens en melkkoeien. Van de melk maken ze zelf boerenkaas en als producent van een streekproduct hechten ze aan duurzaamheid en dierenwelzijn. Het bedrijf werkt ook in een kringloop. De wei die vrijkomt bij de bereiding van de kaas is lekker en gezond voer voor de varkens. "Het spreekt ons aan iets extra’s te kunnen doen voor het welzijn van onze dieren".

Varkensboer Gerard

Jan uit Moergestel


Varkensboer Jan

Jan en zijn vrouw Annemarie hebben een varkensboerderij in Moergestel, tussen Eindhoven en Tilburg. Ze staan dag en nacht klaar voor hun varkens. Ze werken met groene stroom en hebben een warmtewisselaar met warmtepomp in de stal. Daarmee koelen ze de stallen en vangen ze in de zomer warmte uit de stal op die ze in de winter weer gebruiken. Dat is energiezuinig en het geeft een gelijkmatig klimaat in de stal.

Jos uit Ambt Delden


Dichtbij het Twentse kanaal in Ambt Delden woont boer Jos. Het landbouwbedrijf heeft zeugen en varkens, rosé kalveren en akkerbouw. Medewerker Bart zorgt dagelijks voor de zeugen en biggen op het bedrijf, Jos voor de varkens. Hij is een enthousiaste boer die met echte Twentse tongval trots vertelt over zijn bedrijf.

Varkensboer Jos

Gerlof en Karlo uit Alteveer


Varkensboer Gerlof

In het Drentse Alteveer woont boer Gerlof. Samen met zijn neef Karlo verzorgen ze de zeugen en varkens op de boerderij in combinatie met 60 hectare bouwland. Gerlof vertelt graag over zijn bedrijf aan de omgeving. Hij ontvangt jaarlijks scholieren die tijdens een excursie op het bedrijf kennismaken met de praktijk van varkens houden en verzorgen.

Erwin uit Zieuwent


In het Achterhoekse Zieuwent staat het familiebedrijf van Erwin en Ingrid. Het bedrijf heeft zeugen en varkens. Het meeste werk doet Erwin zelf en tijdens de piekmomenten wordt hij geholpen door zijn vrouw Ingrid. Het bedrijf voorziet in de eigen warmtevoorziening met een grote kachel die draait op houtsnippers en gedroogd olifantengras.

 Varkensboer Erwin

Eric uit Nuland


 Varkensboer Eric

Varkenshouder Eric is geboren en getogen op een boerderij in het gebied Maasland tussen Den Bosch en Oss. Samen met zijn vrouw Heidi heeft Eric een boerderij waar zeugen, biggen en varkens worden verzorgd. Omgaan en zorg voor dieren is een passie van Eric. De gezondheid van de dieren staat dan ook centraal op het familiebedrijf. “Lekker vlees produceren op een verantwoorde wijze, daar sta ik voor”, zegt Eric.

Mark uit Heeswijk Dinther


De ondernemende jonge boer Mark heeft samen met zijn ouders een bedrijf in de Brabantse gemeente Bernheze. Vol passie en met veel energie werkt Mark dagelijks op het bedrijf. Hij neemt de verzorging voor de zeugen en biggen voor zijn rekening, vader Tonnie zorgt voor de vleesvarkens. Bescheiden maar zeker met trots werkt de familie aan de toekomst. De directe verbinding tussen de boerderij en de winkel spreekt de familie aan.

 Varkensboer Mark

Annemarie uit Lemelerveld


 Varkensboer Eric

Annemarie komt uit een groot gezin. Van huis uit heeft ze geleerd dat je moet zorgen voor elkaar, voor de dieren en voor onze planeet. Samen met haar man en zoon runt ze het varkensbedrijf Varkenshoff met zeugen en vleesvarkens. Ze gaat elke dag met veel plezier de stal in. Ze organiseert regelmatig open dagen, omdat ze graag wil laten zien wat ze doen en wat hen drijft. Ze geniet vooral van de biggetjes als ze pas zijn geboren: “je kunt dan met jouw zorg echt iets betekenen”.