1. PLUS/
  2. Overzicht varkensboeren
TERUG

Onze varkensboeren

PLUS heeft een unieke samenwerking met 18 Nederlandse varkensboeren. Samen hebben we de ambitie om varkensvlees te verbeteren. We willen een betere smaak en een beter leven voor de dieren. Stap voor stap maken we dat waar. Bijvoorbeeld door beter voer, een ander rijpingsproces en het ambachtelijke handwerk van onze vleesmeesters in de slachterij.

Maak kennis met onze varkensboeren.

Rob en Bas uit Ysselsteyn


Varkensboer Rob

Het bedrijf van Rob is gevestigd in Ysselsteyn in Noord-Limburg. Samen met zijn vrouw Marian en zoon Bas verzorgen ze de zeugen en varkens op het gezinsbedrijf. Rob is er trots op dat ze een herkenbaar en onderscheidend product van Nederlandse oorsprong op de Nederlandse markt brengen.

Geert uit Ommel


Geert heeft een varkensbedrijf in het plaatsje Ommel in Oost-Brabant. De varkens worden op zijn bedrijf geboren en grootgebracht. Hij besteedt veel aandacht aan hygiëne. De gezondheid van de varkens vindt hij het allerbelangrijkste. Dat is een belangrijke basis van dierenwelzijn.

Varkensboer Geert

Joost en Jolanda uit Huisseling


Varkensboer Joost

Joost houdt op zijn boerderij in Oost-Brabant, nabij Ravenstein, varkens en is actief in de akkerbouw. Zijn vrouw Jolanda heeft haar eigen administratiekantoor en is voornamelijk werkzaam in de agrarische sector. Naast dierenwelzijn wordt er ook gekeken naar duurzaamheid. Zo heeft het bedrijf 1500 zonnepanelen waarmee groene stroom wordt opgewekt.

Benny en Jarno uit Sint-Oedenrode


Het bedrijf van Benny staat in Midden-Brabant waar populieren het landschappelijke beeld bepalen. Benny en zijn vrouw Ingrid hebben drie kinderen en zoon Jarno wordt steeds meer bij de activiteiten op het varkensbedrijf betrokken. Benny is al jaren betrokken bij het Beter Leven 1 ster-programma en is trots op zijn bedrijf.

Varkensboer Benny

Sef uit Heide


Varkensboer Sef

Het Limburgse bedrijf van deze familie in Heide, nabij Venray, is een echt familiebedrijf. Naast varkens hebben ze een boomkwekerij waar ze wel 400 soorten bomen kweken. Sef runt het bedrijf samen met zijn ouders, zussen en zwager. De familie is trots dat het vlees van hun varkens in de PLUS supermarkten terug te vinden is.

Gerard, Theo en Gerco uit Brandwijk


Gerard, zijn broer Theo en zijn schoonzoon Gerco houden op hun boerderij in Zuid-Holland varkens en melkkoeien. Van de melk maken ze zelf boerenkaas en als producent van een streekproduct hechten ze aan duurzaamheid en dierenwelzijn. Het bedrijf werkt ook in een kringloop. De wei die vrijkomt bij de bereiding van de kaas is lekker en gezond voer voor de varkens. "Het spreekt ons aan iets extra’s te kunnen doen voor het welzijn van onze dieren".

Varkensboer Gerard

Jan uit Moergestel


Varkensboer Jan

Jan en zijn vrouw Annemarie hebben een varkensboerderij in Moergestel, tussen Eindhoven en Tilburg. Ze staan dag en nacht klaar voor hun varkens. Ze werken met groene stroom en hebben een warmtewisselaar met warmtepomp in de stal. Daarmee koelen ze de stallen en vangen ze in de zomer warmte uit de stal op die ze in de winter weer gebruiken. Dat is energiezuinig en het geeft een gelijkmatig klimaat in de stal.

Jos uit Ambt Delden


Dichtbij het Twentse kanaal in Ambt Delden woont boer Jos. Het landbouwbedrijf heeft zeugen, varkens, rose kalveren en akkerbouw. Samen met zijn medewerkers zorgt Jos dagelijks voor de dieren op het bedrijf. Jos is een enthousiaste boer die met echte Twentse tongval trots vertelt over zijn bedrijf.

Varkensboer Jos

Gerlof en Karlo uit Alteveer


Varkensboer Gerlof

In het Drentse Alteveer woont boer Gerlof. Samen met zijn neef Karlo verzorgen ze de zeugen en varkens op de boerderij in combinatie met 60 hectare bouwland. Gerlof vertelt graag over zijn bedrijf aan de omgeving. Hij ontvangt jaarlijks scholieren die tijdens een excursie op het bedrijf kennismaken met de praktijk van varkens houden en verzorgen.

Erwin uit Zieuwent


In het Achterhoekse Zieuwent staat het familiebedrijf van Erwin en Ingrid. Het bedrijf heeft zeugen en varkens. Het meeste werk doet Erwin zelf en tijdens de piekmomenten wordt hij geholpen door zijn vrouw Ingrid. Het bedrijf voorziet in de eigen warmtevoorziening met een grote kachel die draait op houtsnippers en gedroogd olifantengras.

 Varkensboer Erwin

Eric uit Nuland


 Varkensboer Eric

Varkenshouder Eric is geboren en getogen op een boerderij in het gebied Maasland tussen Den Bosch en Oss. Samen met zijn vrouw Heidi heeft Eric een boerderij waar zeugen, biggen en varkens worden verzorgd. Omgaan en zorg voor dieren is een passie van Eric. De gezondheid van de dieren staat dan ook centraal op het familiebedrijf. “Lekker vlees produceren op een verantwoorde wijze, daar sta ik voor”, zegt Eric.

Mark uit Heeswijk Dinther


De ondernemende jonge boer Mark heeft samen met zijn ouders een bedrijf in de Brabantse gemeente Bernheze. Vol passie en met veel energie werkt Mark dagelijks op het bedrijf. Hij neemt de verzorging voor de zeugen en biggen voor zijn rekening, vader Tonnie zorgt voor de vleesvarkens. Bescheiden maar zeker met trots werkt de familie aan de toekomst. De directe verbinding tussen de boerderij en de winkel spreekt de familie aan.

 Varkensboer Mark

Tom en Lianne uit Beemte Broekland


 Varkensboer Tom en Lianne

Tom is een jonge ondernemer die het bedrijf van zijn vader heeft overgenomen. Op de boerderij leven varkens, zoogkoeien en Blonde d'Aquitaine vleesvee. In 2019 heeft Tom een nieuwe stal gebouwd voor de varkens waar hij heel trots op is. "Als je varkens strooisel geeft, worden ze actiever en dat helpt ons om te controleren of het goed met ze gaat. Het geeft gewoon een goed gevoel".

Peter en Marianne uit Veghel


Peter en Marianne hebben een varkenshouderij met zeugen en biggen in Noordoost-Brabant .Samen met een paar vaste medewerkers zorgen zij voor de dieren. De kinderen van Peter en Marianne zijn ook betrokken bij het familiebedrijf. Voor ons betekent een verantwoorde varkenshouderij om een bijdrage te leveren aan een duurzamere economie. "Wij hebben bijvoorbeeld in onze stal een voerinstallatie waarmee we reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie kunnen benutten".

 Varkensboer Peter en Marianne

Twan en Monique uit Loon op Zand


 Varkensboer Twan en Monique

Twan runt het bedrijf, dat bestaat uit zeugen en biggen, samen met zijn vrouw Monique in Loon op Zand. Het bedrijf is gelegen in een mooie omgeving, vlakbij de natuur. Verantwoordelijke voedselproductie betekent voor Twan om met veel respect en zorg met de dieren om te gaan en constant te kijken naar wat er beter kan in de bedrijfsvoering. Dit doet hij onder andere aan de hand van onderzoek naar diergedrag- en welzijn.

Hans en Miriam uit Tilburg


Hans heeft samen met zijn vrouw Miriam en drie kinderen een varkensbedrijf met zeugen en biggen. Het bedrijf is gelegen tussen Tilburg en Dongen. Hans is trots op zijn bedrijf. Zo is het bedrijf voorzien van zonnepanelen waarmee groene stroom wordt opgewekt. Het bedrijf is ook een erkend leerbedrijf voor studenten van het middelbaar beroepsonderwijs, die bij Hans stage kunnen lopen om alles te leren over de varkenshouderij.