1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Broodpudding met appel en chocolade
« TERUG

Recept broodpudding met appel en chocolade

Broodpudding met appel en chocolade

Broodpudding met appel is echt een verwengerechtje voor in het weekend. Dit broodpudding recept garneer je met chocolade, lekker he! Houd je niet van chocolade? Geen probleem! Garneer dan de appel broodpudding zonder chocolade, ook erg lekker. Echt een recept om je vingers bij af te likken.

Wist je dat je broodpudding ook goed kan maken met wat ouder brood? Zo hoef je minder eten te verspillen en kun je je iets wat oude brood nog voor een ander mooi recept gebruiken!

Bereidingswijze broodpudding met appel

Hoe je het best een broodpudding kunt klaarmaken vertellen we je hier. Volg de vier stappen en je hebt je broodpudding binnen no time op tafel staan!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 4 kleine ovenschaaltjes in met een klein beetje boter.
  2. Klop de eieren los met de melk en de kaneel.
  3. Was de appels en snijd deze in gelijke plakken. Verdeel de sneetjes brood samen met de appelplakjes over de ovenschaaltjes en verdeel het melkmengsel hierover. Plaats de schaaltjes 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Garneer de broodpuddinkjes vlak voor het serveren met de chocolade.

Deel:

Ontbijt

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 8 sneetjes PLUS Volkorenbrood
  • 2 stuks PLUS Handappels Jonagold
  • 4 stuks Bio+ Eieren
  • 200 ml PLUS Halfvolle melk
  • 1 tl PLUS Kaneel gemalen
  • 100 gram Moment Pick & Mix chocolade

Ingrediënten