
Mokka petits fours met hazelnoot
6 pers.
ca. 70 min
Overig
Ingrediënten
2 el oploskoffie
250 g roomboter, op kamertemperatuur
150 g poedersuiker
1 eidooier
12 plakjes roombotercake
100 g hazelnoten, fijngehakt
12 mokkaboontjes
EXTRA mixer of keukenmachine, glas of ronde uitsteekvorm ø 4 cm
Bereidingswijze
Los de koffie op in 1 eetlepel kokend water. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de poedersuiker en eidooier in 6-8 minuten tot een witte en romige crème. Voeg druppelsgewijs de koffie toe en klop tot een gladde botercrème.
Steek uit de plakjes cake 24 rondjes van 4 cm doorsnee. Schep op de helft van de cakerondjes een beetje mokkacrème. Dek af met de andere cakerondjes. Besmeer vervolgens ook de zij- en bovenkant van de petits fours dun met mokkacrème.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Rol de petits fours door de noten en garneer ze met de mokkaboontjes.
Zet de petits fours minimaal 30 minuten in de koelkast om stevig te worden. Laat voor de beste smaak de petits fours voor serveren weer op kamertemperatuur komen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
410 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
29 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie