1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Mokka petit fours met hazelnoot
« TERUG
Mokka petit fours met hazelnoot

Mokka petit fours

met hazelnoot

Petit fours, of mini gebakjes op zijn Nederlands, zijn heerlijk bij een kopje koffie of thee. Helemaal als je ze zelf maakt. En dat is echt niet zo moeilijk.

Hazelnoot en koffie kunnen uitstekend samen. Deze mokka hazelnoot petit fours zijn het perfecte bewijs hiervoor.

Het recept
Los de koffie op in 1 eetlepel kokend water. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de poedersuiker en eidooier in 6-8 minuten tot een witte en romige crème. Voeg daarna druppelsgewijs de koffie toe en klop tot een gladde botercrème.

Steek uit de plakjes cake 24 rondjes van 4 centimeter doorsnee. Schep op de helft van de cakerondjes een beetje mokkacrème. Dek af met de andere cakerondjes. Besmeer vervolgens ook de zij- en bovenkant van de petitfours dun met mokkacrème.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Rol de petitfours door de noten en garneer ze met de mokkaboontjes. Zet de petitfours minimaal 30 minuten in de koelkast om stevig te worden. Laat voor de beste smaak de petitfours voor serveren weer op kamertemperatuur komen. Dan zullen je gasten nog meer genieten.

Deel:

Gebak

Ca. 40 minuten + ca. 30 minuten opstijven

12 stuks

Ingrediënten

  • 2 el oploskoffie
  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 g poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 12 plakjes roombotercake
  • 100 g hazelnoten, fijngehakt
  • 12 mokkaboontjes
  • EXTRA mixer of keukenmachine, glas of ronde uitsteekvorm ø 4 cm

Ingrediënten