1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Vegetarische bonenburger
« TERUG
Vegetarische bonenburger

Vegetarische bonenburger voor op de BBQ

Burgers blijven favoriet voor op de barbecue. Al eens een bonenburger geprobeerd? Een goed vega product voor bij een vegetarische bbq. Maar ook voor vleeseters zeker het proberen waard! Met een frisse komkommersalade maak je deze burger helemaal compleet. Eet smakelijk!

  1. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Toast de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Snijd de gele paprika’s in grove repen.
  2. Maal de witte bonen samen met de wortelrasp, de ui, de knoflook, het sesamzaad en de chilipoeder fijn in een keukenmachine. Voeg de bloem en het paneermeel toe en mix nogmaals goed door.
  3. Doe de kikkererwten in een kom en meng met een scheutje olie, de gemalen komijn en het paprikapoeder. Hussel de witte kaas en de radijs erdoor. Vul de gegrilde avocado’s met het mengsel en garneer met bosui.
  4. Maak de hamburgerpers nat met een beetje water, zodat deze niet plakt. Verdeel de massa in vieren en vorm hier met de hamburgerpers hamburgers van. Leg op de BBQ en grill aan beide kanten in ongeveer 7 minuten gaar.
  5. Snijd de broodjes open en besmeer met mayonaise. Leg hier een blaadje kropsla en wat gele paprika op. Sluit af met een vegetarische burger.

Tip
Bereid de burgers in een aluminium bakje tegen het plakken op de grill. Serveer de burger met een frisse komkommersalade met munt.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 600 g witte bonen uit blik, uitgelekt
  • 60 g bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g wortelrasp
  • 2 el sesamzaad
  • 1 tl chilipoeder
  • 4 el mayonaise
  • 2 geroosterde gele paprika's
  • 1 kropsla
  • 4 kaiserbroodjes luxe
Extra
  • Weber hamburgerpers

Ingrediënten