Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel

Zelf jam maken

Seizoen
Tip
Recept
Jam maken met steenfruit

Steenfruit. Het is weer volop verkrijgbaar. Lekker uit de hand, maar je kunt er zoveel meer mee. Onze tip: maak er jams van. Dat is namelijk heel eenvoudig en lekker. Daarnaast staat een potje zelfbereide jam heel gezellig op tafel.

jam maken met steenfruit nectarinejam

Nectarine In de zomermaanden kun je eigenlijk niet om nectarines heen. Controleer voor je jam gaat maken of de nectarines mooi vers zijn. Dit doe je heel eenvoudig door hem met je vinger lichtjes in te drukken. Als de nectarine ietsjes meegeeft is hij prima. De schil moet een heldere kleur hebben en glad zijn.

Schil 1,5 kilo nectarines in blokjes en doe deze samen met een kilo geleisuiker en wat sap van een citroen in een kom. Roer alles goed door en laat het mengsel 12 uur intrekken. Doe vervolgens het mengsel in een pan en kook gedurende 20 minuten op hoog vuur. Giet de nectarinejam in potten en doe de deksel erop. Zet de potten op zijn kop (op de deksel) en laat ze vijf minuten afkoelen. Draai ze daarna recht en laat ze verder afkoelen. Ben jij een iets mindere zoetekauw? Gebruik dan geleisuiker speciaal.

jam maken met steenfruit kersenjam

Kersenjam Nog zo’n heerlijk zomerfruit is kersen. De Nederlandse kers is van medio juni tot en met augustus goed verkrijgbaar. Tenzij de oogst verhagelt natuurlijk.

Ontpit de 1,5 kilo kersen en voeg hier 1 kilo geleisuiker aan toe. Laat de mix ongeveer 6 uur rusten. Voeg 3 eetlepels citroensap toe en breng het mengsel aan de kook. Laat de kersenjam ongeveer 4 minuten doorkoken. Vul de gesteriliseerde jampotten met de hete jam. Sluit ze direct af en zet ze op hun kop. Na 5 minuten mag je ze weer omdraaien en verder af laten koelen.

Extra tip bij jam maken: doe een stollingstest! Twijfel je of je jam goed is? Doe dan een stollingstest. Schep een eetlepel hete jam op een goed gekoeld bordje. Laat de jam 2 minuten afkoelen en houd het bordje schuin. Als de jam een vaste consistentie heeft dan is hij prima ingekookt.

Ingrediënten

PLUS Nectarines (los)

Per 500 gram
2.
99
0

PLUS Kersen zonder pit

Per 700 g
1.
69
0

Van Gilse Geleisuiker

Per 1000 g
3.
29
0

Van Gilse Geleisuiker speciaal

Per 500 g
2.
19
0

Nog meer zomerinspiratie

Heerlijke recepten voor de barbecue, zoals hamburgers en verfrissende salades, zijn perfect om je zomerse BBQ naar een hoger niveau te tillen!
Zomerse gerechten
Bekijk meer
Heerlijke salade recepten bij de BBQ
BBQ salade recepten
Bekijk meer
Zomer
Goed eten is buiten eten
Bekijk meer
Heerlijke recepten voor de barbecue, zoals hamburgers en verfrissende salades, zijn perfect om je zomerse BBQ naar een hoger niveau te tillen!
Alles voor je BBQ
Bekijk meer
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Contact PLUS Consumentenservice

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 20:00
Zaterdag
09:00 - 16:00
0800-2224443

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Download de gratis app

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Download de gratis app

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

Download de gratis app

Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen