

12-uurtje met broccoli courgette soep
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
8.85 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Broccoli
1 stuk Courgette
1 stuk Prei
2 stuks PLUS Kruimige aardappel
2 stuks Bouillon
100 ml Kookroom
4 stuks Eieren
4 stuks Plus rundvleeskroket
8 sneetjes PLUS Rond fijn volkoren Half
4 Plakken PLUS Goudse jong belegen 48+
4 Plakken Plus achterham
4 eetlepel Mosterd
Bereidingswijze
1. Was de groenten, snij de broccoli in roosjes, de courgette in plakjes en de prei in reepjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
2. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de groenten en aardappels een paar minuten aan. Voeg dan de bouillonblokjes en een liter water toe en laat dit pruttelen tot alles gaar is, ongeveer 15 minuten. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout.
3. Verhit intussen de frituurpan tot 175 graden en bak de kroketten.
4. Verhit intussen ook de boter in een koekenpan en bak de eieren met de kaas tot deze gaar zijn.
5. Dien de soep op met een boterham met een plakje ham en de gebakken ei met kaas en een boterham met een kroket en mosterd.
Meer recepten in de categorie