
3 Varianten kaasfondue
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Europees
Ingrediënten
500 gram geraspte gruyere kaas
300 gram emmentaler kaas
250 milliliter droge witte wijn
1 eetlepel maizena
2 eetlepels kirsch
1 teentje knoflook
0.5 citroenen
10 gram basilicum
1 eetlepel pesto
50 gram geraspte mozzarella
100 gram blauwaderkaas
200 gram champignons
1 eetlepel truffeltapenade
Bereidingswijze
1. Snijd het knoflookteentje doormidden, smeer hiermee de pan in.
2. Voeg de droge witte wijn toe en breng aan de kook. Voeg de Gruyère/emmentaler kaas aan de wijn toe en mix goed door tot het vloeibaar wordt.
3. Maak de maizena aan met de kirsch en het citroensap. Voeg deze mix toe aan het kaasmengsel. Roer goed door.
4. Indien je drie variaties wil maken, verdeel dan het kaasmengsel over drie verschillende pannetjes.
5. Variatietip 1: Voeg de pesto, basilicum en mozzarella toe aan het kaasmengsel en mix goed door. Garneer met een paar blaadjes basilicum.
6. Variatietip 2: Voeg de verkruimelde blauwaderkaas toe aan het kaasmengsel en mix goed door.
7. Variatietip 3: Snijd de champignons in kleine plakjes en bak in de pan. Voeg de gebakken champignons en de truffeltapenade toe aan het kaasmengsel en roer goed door.
8. Serveer de kaasfondue met bijvoorbeeld gesneden stokbrood, stukjes komkommer of cherrytomaatjes. Genieten maar!
Meer recepten in de categorie