Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. 4-kazen ravioli met venkel, geitenkaas en mineola

4-kazen ravioli met venkel, geitenkaas en mineola

Ingrediënten

  • 2 middelgrote venkelknollen
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 el honing
  • 5 el olijfolie
  • 3 mineola’s
  • 500 gram PLUS ravioli 4 kazen
  • 150 gram verse geitenkaas (chevere)
  • 75 gram rucola
4-kazen ravioli met venkel, geitenkaas en mineola product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd het groen van de bovenkant van de venkel en leg apart.
  3. Snijd de knollen van boven naar beneden in plakken van ongeveer een centimeter dik en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Rooster het venkelzaad in een droge pan tot het begint te geuren (pas op dat het niet verbrandt).
  5. Pers het sap van 1 mineola uit.
  6. Meng de honing met één eetlepel olijfolie, de helft van het mineolasap en de helft van het venkelzaad.
  7. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de plakken venkel met een kwastje of klein lepeltje.
  8. Rooster de venkel in ongeveer 20-25 minuten tot de plaken zacht zijn geworden, maar nog wel een bite hebben.
  9. Meng de resterende olie, venkelzaad en mineolasap met elkaar.
  10. Breng op smaak met een klein beetje versgemalen peper.
  11. Snijd met een mesje de schil van de mineola en snijd vervolgens de partjes eruit.
  12. Kook de ravioli volgens de verpakking en zet alvast 4 borden klaar.
  13. Breek alvast de geitenkaas in kleine stukjes.
  14. Giet de pasta af wanneer deze beetgaar is en breng op smaak met de mineoladressing.
  15. Verdeel over de borden en garneer met de geroosterde venkel, rucola, mineolapartjes, geitenkaas en de achtergehouden venkeltoppen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 388