Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. 7-groentenpasta met geraspte kaas

7-groentenpasta met geraspte kaas

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 2 tl oregano
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 400 g spaghetti
  • 150 g geraspte jonge kaas
7-groentenpasta met geraspte kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schrap de wortels en maak de bleekselderij schoon. Snijd de wortel en selderij in blokjes van 1 x 1 centimeter. Verwijder het uiteinde en de buitenste bladeren van de prei. Halveer in de lengte en snijd in ringen van 1 cm breed. Verwijder de zaadlijsten en kroontjes van de paprika en snijd in reepjes van 2 cm breed. Halveer de cherrytomaten. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd in reepjes van 1 cm dik.
  2. 2. Verwarm een grote hapjespan met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselderij gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper, zout en de oregano. Voeg de prei, paprika en cherrytomaten toe, en bak nog 10 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe.
  3. 3. Breng ondertussen een ruime pan met gezouten water aan de kook en verwarm een koekenpan met een schuit olijfolie. Bak in de koekenpan de courgette goudbruin en breng op smaak met zout en peper. Kook de spaghetti in ongeveer 12 minuten beetgaar.
  4. 4. Voeg de courgettereepjes toe aan de pastasaus. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en schep door de saus. Verdeel de pasta over vier borden en garneer met de geraspte kaas.