

7-groentenpasta met geraspte kaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vegetarisch
9.16 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
3 stuks Worteltjes ongeschrapt
2 stuks Bleekselderij
1 stuk Prei
2 stuks Paprikamix (1 rode en 1 gele)
250 gram Cherrytomaten
1 stuk Courgette
2 theelepel Oregano
400 gram Tomatenblokjes in blik
400 gram Spaghetti
150 gram Geraspte kaas jong
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schrap de wortels en maak de bleekselderij schoon. Snijd de wortel en selderij in blokjes van 1 x 1 centimeter. Verwijder het uiteinde en de buitenste bladeren van de prei. Halveer in de lengte en snijd in ringen van 1 cm breed. Verwijder de zaadlijsten en kroontjes van de paprika en snijd in reepjes van 2 cm breed. Halveer de cherrytomaten. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd in reepjes van 1 cm dik.
2. Verwarm een grote hapjespan met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselderij gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper, zout en de oregano. Voeg de prei, paprika en cherrytomaten toe, en bak nog 10 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe.
3. Breng ondertussen een ruime pan met gezouten water aan de kook en verwarm een koekenpan met een schuit olijfolie. Bak in de koekenpan de courgette goudbruin en breng op smaak met zout en peper. Kook de spaghetti in ongeveer 12 minuten beetgaar.
4. Voeg de courgettereepjes toe aan de pastasaus. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en schep door de saus. Verdeel de pasta over vier borden en garneer met de geraspte kaas.
Meer recepten in de categorie