
Aardappel-aspergesoep met bieslookpesto
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg Hollandse AA witte asperges
175 ml witte wijn
2 stukjes foelieblad
750 g kruimige aardappelen
1 kleine prei
15 ml zonnebloemolie
1 el fijne mosterd
75 g crème fraîche
75 ml walnootpitolie
30 g bieslook
2 teentjes knoflook
40 g oude kaas
150 g Hollandse garnalen
EXTRA staafmixer met bakje, dunschiller
Bereidingswijze
Schil de asperges en snij 1 cm van de onderkant van de asperges.
Leg de asperges in een hapjespan en voeg 100 ml witte wijn, zoveel water dat de asperges onder staan, eventueel een flinke snuf zout en de foelie toe. Breng aan de kook, zet daarna het vuur uit en laat de asperges 20 min. staan in het hete water met het deksel op de pan.
Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de prei in ringen en was deze.
Verhit in een grote pan of soeppan 15 ml zonnebloemolie. Voeg de prei en aardappel toe en fruit 2 min. Blus af met de rest van de witte wijn. Voeg de mosterd toe en het aspergevocht uit de pan.
Laat 10 min. koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de crème fraîche toe.
Snij de asperges in vieren. Doe de bieslook en knoflook samen met de walnootolie en oude kaas in het bakje van de staafmixer en maal tot een pesto.
Serveer de soep in een diep bord, verdeel de stukken asperge over de borden samen met de garnalen. Sprenkel de bieslookpesto erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
535 kcal
Vetten
33 gram
Koolhydraten
37 gram
Eiwitten
16 gram