Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-aspergesoep met bieslookpesto

Aardappel-aspergesoep met bieslookpesto

Aardappel-aspergesoep met bieslookpesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg Hollandse AA witte asperges
  • 175 ml witte wijn
  • 2 stukjes foelieblad
  • 750 g kruimige aardappelen
  • 1 kleine prei
  • 15 ml zonnebloemolie
  • 1 el fijne mosterd
  • 75 g crème fraîche
  • 75 ml walnootpitolie
  • 30 g bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g oude kaas
  • 150 g Hollandse garnalen
  • EXTRA staafmixer met bakje, dunschiller
Bereidingsvideo
Bereiden
Schil de asperges en snij 1 cm van de onderkant van de asperges.
Leg de asperges in een hapjespan en voeg 100 ml witte wijn, zoveel water dat de asperges onder staan, eventueel een flinke snuf zout en de foelie toe. Breng aan de kook, zet daarna het vuur uit en laat de asperges 20 min. staan in het hete water met het deksel op de pan.
Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de prei in ringen en was deze.
Verhit in een grote pan of soeppan 15 ml zonnebloemolie. Voeg de prei en aardappel toe en fruit 2 min. Blus af met de rest van de witte wijn. Voeg de mosterd toe en het aspergevocht uit de pan.
Laat 10 min. koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de crème fraîche toe.
Snij de asperges in vieren. Doe de bieslook en knoflook samen met de walnootolie en oude kaas in het bakje van de staafmixer en maal tot een pesto.
Serveer de soep in een diep bord, verdeel de stukken asperge over de borden samen met de garnalen. Sprenkel de bieslookpesto erover.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
37 g
vet
33 g
Kcal
535