
Aardappel-bloemkoolpuree met vispakketjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
31.04 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Kruimige aardappelen
400 gram Bloemkoolroosjes
1 stuk Gele paprika
250 gram Cherrytomaten
1 stuk Venkel
4 tenen Knoflook
2 stuks Forel heel
6 takjes Peterselie
75 ml Volle melk
35 gram Roomboter
1 kilo Spinazie
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en een snuf zout, en breng aan de kook. Kook de aardappels 5 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 10 minuten. Giet af en laat droogstomen.
2. Snijd de paprika in reepjes en halveer de cherrytomaten. Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel en knoflook in dunne plakjes.
3. Leg twee grote stukken bakpapier van ongeveer 30 x 50 cm op het aanrecht. Besprenkel de helft van beide vellen met olijfolie. Leg hierop de forel (elk op een stuk bakpapier) en kruid van binnen met peper en zout. Vul de forellen met de paprika, cherrytomaten, venkel, de takjes peterselie en helft van de knoflook. Leg een eventueel overschot aan groenten eromheen.
4. Besprenkel de bovenkant van de forel met olijfolie en vouw het bakpapier dicht. Vouw de zijkanten en de voorste randen twee of drie maal dicht, zodat het mooie pakketjes worden. Het is de bedoeling dat er nog wel ruimte in de pakketjes zit. Leg op een bakplaat en gaar in 15-20 minuten in de oven.
5. Verwarm 7 minuten voordat de vis klaar is een grote wok of koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook en voeg na een minuut de spinazie, eventueel in delen toe. Bak tot de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.
6. Verwarm de melk in de magnetron. Stamp of mix de aardappels en bloemkoolroosjes samen met de warme melk en roomboter tot een gladde puree. Proef en breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in partjes.
7. Schep de aardappel-bloemkoolpuree op vier borden. Leg de spinazie erbij en serveer met een halve forel. Drapeer de forelvulling eromheen en serveer met de citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie