
Aardappel gehaktschotel
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
3 stuk(ken) bosuitjes (in ringetjes)
2 stuk(ken) sjalotten (fijngesneden)
1 pak(je) PLUS kaassaus
1 zak(je) jong belegen geraspte kaas
2 el Lanfranchi walnootolie
1 1/2 stuk(ken) puntpaprika (in blokjes)
1 teentje(s) knoflook (uitgeperst)
500 g panklare aardappelschijfjes
400 g half om half gehakt
1 pot(ten) zongedroogde tomaatjes
Bereidingswijze
Verhit de walnootolie in een ruime koekenpan en bak het gehakt rul. Maak ondertussen de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 
 Voeg de sjalot met de knoflook, bosuitjes, zongedroogde tomaatjes en puntpaprika blokjes toe aan het gehakt. Voeg als laatste de aardappelschijfjes en de kaassaus er aan toe en laat even zachtjes doorkoken. Schep het geheel in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Verwarm in een voorverwarmde oven op 200ºC.
Variatietip!
Serveer met een lekkere salade en stokbrood. Drankentip: Grolsch Radler
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
478 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
25 gram