Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel kerstboompjes met rozemarijn aioli

Aardappel kerstboompjes met rozemarijn aioli

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappels in de schil, gehalveerd
  • 4 kleine vastkokende aardappels in de schil, gehalveerd
  • 8 dikke plakken winterpeen van 5 cm
  • boter
  • bakolijfolie
  • zout
  • Parmezaanse kaas
  • 8 takjes rozemarijn
  • 1 bakje aioli
  • ook nodig: satéprikker
Aardappel kerstboompjes met rozemarijn aioli product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. 2. Kook de grote stukken aardappel 10 minuten voor in kokend water. Voeg de laatste 5 minuten de kleine stukken aardappel + plakken wortel toe en kook ook mee. Giet daarna af en laat uitwasemen.
  3. 3. Smelt ondertussen 1 eetlepel boter en meng deze met 1 eetlepel bakolijfolie en een goede snuf zout.
  4. 4. Maak op het bakpapier 8 kerstboompjes van een grote gehalveerde aardappel, daarop een plak winterpeen en bovenop een kleine gehalveerde aardappel. Kwast ze in met het boter/oliemengsel en strooi er royaal Parmezaanse kaas over. Zet 5 minuten in de oven en zet daarna nog 5 minuten de grill aan. Hou ze wel goed in de gaten die laatste 5 minuten.
  5. 5. Haal de kerstboompjes uit de oven en prik er van boven tot onder met een lange satéprikker in zodat je gaatjes hebt voorgeboord.
  6. 6. Pak een takje rozemarijn en verwijder de naaldjes van de takjes die je in de aardappel en wortel gaat prikken. Steek daarna het takje van boven naar beneden erdoor. Dit is je piek.
  7. 7. Hak 1 tl rozemarijnnaaldjes fijn en roer deze door de aioli.
  8. 8. Serveer de kerstboompjes met de rozemarijn aioli.