

Aardappel pompoengratin met kabeljauw
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
9.84 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Pompoenblokjes
300 gram Kabeljauw
600 gram Aardappelschijfjes
200 ml Halfvolle melk
250 ml Slagroom
100 gram Plus Goudse geraspte kaas
2 tenen Knoflook
1 eetlepel Roomboter
2 takjes Tijm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de pompoen en snijd in blokjes van 2cm. Snijd de knoflook fijn en meng met de melk en de slagroom. Breng op smaak met zout en peper.
3. Vet een ovenschaal in met boter. Begin met de pompoenblokjes, dan de vis en verdeel hier de aardappelschijfjes er overheen. Schenk het roommengsel hier overheen en verdeel de geraspte kaas over de ovenschaal. Garneer als laatste met de verse tijm. Bak eerst 30 minuten af afgedekt met folie, daarna nog eens 20 tot 30 minuten zonder folie, tot de aardappels gaar zijn.
4. Laat 15 minuten afkoelen voordat je het gerecht opdient.
Meer recepten in de categorie