
Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes
Lunch
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
Ingrediënten
300 gram aardappels (geschild, in blokjes)
800 milliliter groentebouillon
200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
200 gram oesterzwammen (in repen, schoongeveegd)
1 prei (gewassen, in ringen)
3 eetlepels platte peterselie (gehakt)
200 milliliter crème fraîche
Bereidingswijze
1. Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in de bouillon.
2. Bak de spekblokjes uit en zet ze apart.
3. Pureer de aardappel met de bouillon. Schep de oesterzwammen en prei door de soep en verwarm circa 3 minuten tegen de kook aan.
4. Voeg de spekjes en peterselie toe en breng de soep op smaak met versgemalen peper.
5. Schep de crème fraîche erdoor of schep deze er voor het serveren op.
6. Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
430 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie