
Aardappel-preisoep met spekjes
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
300 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
400 gram preien (in ringen)
2 teentjes knoflook (grof gehakt)
1 liter kippenbouillon
250 gram spekblokjes
125 gram crème fraîche
5 sprieten bieslook (fijngesneden)
1 stokbrood
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels met de prei, knoflook en bouillon afgedekt in een ruime soeppan in circa 15 minuten gaar. Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan.
2. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en maak af met een schepje crème fraîche, de spekblokjes en bieslook. Serveer met het stokbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
52 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
20 gram
Zout
5 gram
Meer recepten in de categorie