Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-spiesjes met oregano, spek en rode ui

Aardappel-spiesjes met oregano, spek en rode ui

Ingrediënten

  • 12 kleine vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 2 el oregano, fijngehakt (20 g)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 pakje ontbijtspek (110 g, PLUS Puur van smaak)
  • 2 rode uien, in partjes
  • Extra: 4 satéprikkers
Aardappel-spiesjes met oregano, spek en rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in ruim water met eventueel zout in 12 minuten gaar. Giet het kookvocht af en laat ze afkoelen.
  2. Roer in een schaal de oregano, knoflook en olie door elkaar. Schep de aardappelen om in de kruidenolie. Dit kun je eventueel de dag ervoor doen zodat alle smaken in kunnen trekken.
  3. Wikkel een plakje spek om de aardappels. Snijd bij de kleinste aardappeltjes de helft van het spek eraf zodat je genoeg hebt om alle 12 aardappelen te omwikkelen. Rijg de aardappelen afwisselen met partjes ui op de satéprikkers.
  4. Leg de spiesjes op de barbecue en rooster rondom tot het spek goudbruin en krokant is. Lekker met een groene salade.

Variatie

Schep kruidenboter over de warme aardappeltjes

    Voedingswaarde

  • Kcal 295
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Vet 15 g