Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappel-spiesjes met oregano, spek en rode ui

Aardappel-spiesjes met oregano, spek en rode ui

Aardappel-spiesjes met oregano, spek en rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 kleine vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 2 el oregano, fijngehakt (20 g)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 pakje ontbijtspek (110 g, PLUS Puur van smaak)
  • 2 rode uien, in partjes
  • Extra: 4 satéprikkers
Bereiden
Kook de aardappelen in ruim water met eventueel zout in 12 minuten gaar. Giet het kookvocht af en laat ze afkoelen.
Roer in een schaal de oregano, knoflook en olie door elkaar. Schep de aardappelen om in de kruidenolie. Dit kun je eventueel de dag ervoor doen zodat alle smaken in kunnen trekken.
Wikkel een plakje spek om de aardappels. Snijd bij de kleinste aardappeltjes de helft van het spek eraf zodat je genoeg hebt om alle 12 aardappelen te omwikkelen. Rijg de aardappelen afwisselen met partjes ui op de satéprikkers.
Leg de spiesjes op de barbecue en rooster rondom tot het spek goudbruin en krokant is. Lekker met een groene salade.
Variatie
Schep kruidenboter over de warme aardappeltjes

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
30 g
vet
15 g
Kcal
295