
Aardappel-spiesjes met oregano, spek en rode ui
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
12 kleine vastkokende aardappelen, schoongeboend
2 el oregano, fijngehakt (20 g)
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie
1 pakje ontbijtspek (110 g, PLUS Puur van smaak)
2 rode uien, in partjes
Extra: 4 satéprikkers
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ruim water met eventueel zout in 12 minuten gaar. Giet het kookvocht af en laat ze afkoelen.
Roer in een schaal de oregano, knoflook en olie door elkaar. Schep de aardappelen om in de kruidenolie. Dit kun je eventueel de dag ervoor doen zodat alle smaken in kunnen trekken.
Wikkel een plakje spek om de aardappels. Snijd bij de kleinste aardappeltjes de helft van het spek eraf zodat je genoeg hebt om alle 12 aardappelen te omwikkelen. Rijg de aardappelen afwisselen met partjes ui op de satéprikkers.
Leg de spiesjes op de barbecue en rooster rondom tot het spek goudbruin en krokant is. Lekker met een groene salade.
Variatietip!
Schep kruidenboter over de warme aardappeltjes
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
15 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
8 gram