
Aardappel-uienkoekjes met yoghurtdip
Bijgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 g Biologisch PLUS kruimige aardappelen
2 Biologisch PLUS Rode uien, fijngesnipperd
1 ei
150 g Griekse yoghurt
4 el PLUS Tarwebloem
2 tl gedroogde oregano
4 el PLUS Olijfolie
Bereidingswijze
Schil en rasp de aardappelen. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aardappelrasp.
Meng in een kom de aardappelrasp met de ui, het ei, 2 el yoghurt, de bloem, de oregano en zout en peper naar smaak.
Verhit in een ruime koekenpan een beetje olijfolie. Schep bergjes beslag in de pan. Druk ze plat en bak de aardappel-uienkoekjes in 3-4 min. per kant lichtbruin en gaar.
Leg ze op een bord en houd de koekjes onder een deksel warm. Bak op dezelfde manier meer koekjes met de rest van het beslag.
Serveer de aardappel-uienkoekjes met de rest van de yoghurt.
Variatietip
Geef de koekjes extra smaak met specerijen, geraspte kaas, zongedroogde tomaten, olijven en/of pesto. No-waste tip! Een restje (gekookte) groenten is ideaal én extra lekker om aan de aardappel-uienkoekjes toe te voegen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
314 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
0.20 gram
Meer recepten in de categorie