Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelbrood met spekjes en rozemarijn

Aardappelbrood met spekjes en rozemarijn

Ingrediënten

  • 300 g kruimige aardappels
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 400 g bloem
  • 1 takje rozemarijn
  • 7 g gist
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen peper
  • 3 el olijfolie
  • 250 ml lauwe melk
  • 1 ei
  • 1 eidooier
Aardappelbrood met spekjes en rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de aardappels in vieren.
  2. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  3. Giet de aardappels af, stoom ze droog en stamp tot puree.
  4. Bak de spekjes uit in een koekenpan.
  5. Ris de rozemarijn en hak de naalden fijn.
  6. Meng de bloem met de gist, suiker, zout, peper en rozemarijn.
  7. Voeg vervolgens het ei er aan toe.
  8. Roer door elkaar en kneed de aardappelpuree, spekjes en olijfolie erdoor.
  9. Voeg de melk toe en kneed het deeg goed door.
  10. Vet het cakeblik in en leg er bakpapier in.
  11. Rol het deeg tot een pil en laat het deeg in het cakeblik op een warme plaats circa 45 minuten rijzen.
  12. Strijk de eidooier over het brood uit.
  13. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  14. Bak het aardappelbrood in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.