Aardappelbrood met spekjes en rozemarijn - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelbrood met spekjes en rozemarijn

Aardappelbrood met spekjes en rozemarijn

Aardappelbrood met spekjes en rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g kruimige aardappels
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 400 g bloem
  • 1 takje rozemarijn
  • 7 g gist
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen peper
  • 3 el olijfolie
  • 250 ml lauwe melk
  • 1 ei
  • 1 eidooier
Bereiden
Schil en snijd de aardappels in vieren.
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
Giet de aardappels af, stoom ze droog en stamp tot puree.
Bak de spekjes uit in een koekenpan.
Ris de rozemarijn en hak de naalden fijn.
Meng de bloem met de gist, suiker, zout, peper en rozemarijn.
Roer door elkaar en kneed de aardappelpuree, spekjes en olijfolie erdoor.
Voeg de melk toe en kneed het deeg goed door.
Vet het cakeblik in en leg er bakpapier in.
Rol het deeg tot een pil en laat het deeg in het cakeblik op een warme plaats circa 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak het aardappelbrood in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.