
Aardappelen in de schil geroosterd met een sausje
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Europees
Ingrediënten
4 grote kruimige aardappels (grote)
2 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook (gepeld)
4 lente-/bosuitjes (gesnipperd)
2 eetlepels crème fraîche
4 eetlepels belegen kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200°C. Was de aardappelen en prik ze rondom een paar keer in. Vouw ze losjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Laat ze in circa 50 minuten gaar worden.
2. Maak ondertussen het sausje: verwarm de olie en laat hier de knoflookteentjes op lage stand circa 20 minuten zacht stoven.
3. Pak de aardappelen uit en snijd de bovenkanten open. Schep een gedeelte van de aardappel leeg en doe dit in een kom. Prak de knoflook in de olie fijn en vermeng dit met het aardappelkruim, de bosuitjes en crème fraiche. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappelen weer met dit mengsel.
4. Bestrooi ze met geraspte kaas en laat ze onder de grill in een paar minuten bruin worden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
290 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie